Felhívás!

Röviden

Hasba szúrta feleségét
Vasárnap délután Bükszádra, egy elmérgesedett családi veszekedés helyszínére riasztották a rendőrséget. A házastársak az alkohol hatása alatt estek egymásnak, a 40 éves férfi a dulakodás során hasba szúrta feleségét. Az áldozatot a megyei kórházba szállították, a férfit 24 órás őrizetbe vették, az ügy besorolásáról a nő egészségi állapotának függvényében és a törvényszéki orvos jelentése alapján döntenek. 

Lehet közlekedni
Nem okozott fennakadást a hó Háromszéken, egyetlen utat sem kellett lezárni – mondta el Kovács Ödön. Kovászna megye menedzsere szerint nem annyira a hó, mint inkább a szél volt a „fő ellenség”. Főleg Kézdiszéken folyamatosan fújt a szél, a kocsik óránként takarították az utat, például Gelence felé, de a szél néhány perc alatt „eltüntette” a munka nyomait. Ezzel együtt, téli körülmények között, mindenütt lehetett közlekedni – nyilatkozta. 

Kisebb költségvetés
Egyötödével kisebb költségvetése van a megyeszékhelynek, mint tavaly – derül ki a sepsiszentgyörgyi városháza honlapjára feltöltött tervezetből. A dokumentum sarokszámai: összesen 105 millió lej (tavaly 128 millió volt), amelyből 83 millió megy el a működésre, 22 millió lej a fejlesztésre. A városlakók február 6-ig fejthetik ki véleményüket, tehetik meg módosító indítványaikat a költségvetéssel kapcsolatosan. 

Imahét Szentgyörgyön
Január 19–28. között ökumenikus imahét zajlik Sepsiszentgyörgyön a Krisztus-hívők egységéért. Ma a Gyöngyvirág utcai református templomban igehirdető: Zelenák József lelkész-esperes. Január 24-én a Szent József katolikus templomban igehirdető: Incze Zsolt lelkész-esperes. Január 25-én a Krisztus Király katolikus templomban igehirdető: Pap Attila lelkész. 

Ki nekünk Arany János?
Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Reisinger János magyarországi irodalomtörténész tart előadást Ki nekünk Arany János? címmel. Az előadás apropója a költő születésének 200. évfordulójára, 2017-ben megjelent, azonos című, az előadó által jegyzett kötet is, amely a 66 évet élt Arany Jánosról hatvanhat történetet tartalmaz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.