Felhívás!

Röviden

Trabitalálkozó a Tündérvölgyben

A Trabant szerelmesei újra összegyűlnek augusztus 12−14. között a Kovászna városi Tündérvölgyben, idén 13. alkalommal rendezi meg a Trabantosok találkozóját a fürdővárosi polgármesteri hivatal és a DRE Racing Team.

A Trabantosok seregszemléje idén is lehetőséget ad a résztvevőknek a tapasztalatcserére, a találkozóra, beszélgetésre. A megyében már hagyománnyá vált rendezvény ezenfelül jó alkalom arra is, hogy népszerűsítsék a térséget. A találkozón való részvétel ezúttal is ingyenes, sem belépő-, sem sátor- sem, parkolási díjat nem kell fizetni. A programban többek között ünnepi ebéd, tábortűz és a szervezők által biztosított italok is szerepelnek. A résztvevők ingyenesen alhatnak egy éjszakát sátorban vagy lakókocsiban, de akár a tündérvölgyi kemping nyaralóiban is, továbbá a város szállodáiban, panzióiban. 

Tanácsoscsere Kézdivásárhelyen

Tegnap a Whatsapp kommunikációs alkalmazáson zajlott a kézdivásárhelyi tanács rendkívüli ülése, amelyen az Anghel Saligny-programmal kapcsolatos pályázatok kiegészítéséről kellett dönteni, illetve a testület elfogadta Hegedűs Ferenc tanácsos mandátumának a megszűnését. Az RMDSZ-listán lévő, a városrendészeti bizottság tagjaként tevékenykedő Hegedűs magán­életi okokra hivatkozva mondott le a városatyai tisztségéről. Hegedűs Ferencet az RMDSZ tartaléklistáján lévő Domokos-Fejér Melinda váltja. A tanácsülés részleteire jövő heti Kézdivásárhelyi Körképünkben visszatérünk. 

Javult a sikerráta

Tegnap közzétette az oktatási minisztérium a sikeresen véglegesítő vizsgázó pedagógusok névsorát. Az előzetes eredményeket követő óvások elbírálása után Kovászna megyében a vizsgára jelentkezetteknek a 67,36%-a nyilvánítható sikeresnek, összesen 64 pedagógus érte el a 8-as és 10-es közötti jegyet, amelyet az írásbeli vizsga és az óralátogatás súlyozott átlagával számolnak ki. Ebben a dolgozatjegy 70%-ot számít. Az írásbelin összesen 94 pedagógus vett részt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.