Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Tűz ütött ki a kórházban

Csütörtökön reggel 6 óra körül tűz ütött ki a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház egyik adminisztratív épületében, de szerencsére személyi sérülés nem történt, idejében megfékezték a lángok terjedését. A valószínűsíthető ok a fűtőberendezésben keletkezett rövidzárlat volt – tájékoztatott a kórház. Amíg a megyei katasztrófavédelmi főfelügyelőség alkalmazottai helyszínre értek, a kórház dolgozói a rendelkezésre álló tűzoltó készülékekkel próbálták oltani a tüzet, így sikerült megfékezniük a lángok továbbterjedését. A helyszínre érkező tűzoltók sikeresen eloltották a tüzet, a közbelépés mintegy 30 percig tartott. A tűz nyomán keletkezett károk csupán anyagiak, személyi sérülés nem történt, az orvosi tevékenységet nem zavarta meg az tűzeset. A kórházi közleményben kiemelik: a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház nagy hangsúlyt fektetett és fektet a jövőben is a személyzet képzésére, az ehhez hasonló helyzetek gyors és hatékony kezelésére. Az első tűzoltógyakorlatot, amelyen a kórház munkatársai is részt vettek, 2011-ben tartották. (bi) 

Gyorshajtókat bírságoltak
Az elmúlt héten a közlekedésrendészet munkatársai a gyorshajtás leküzdése érdekében folytattak akciósorozatot Kovászna megye országútjain. Az ellenőrzések nyomán 304 bírságot róttak ki összesen 74.700 lej értékben a sebességhatár be nem tartása miatt. (fá) 

Cseréljék ki a lejárt iratokat!

„Ne halogassák személyi okmányaik cseréjét” – intette legutóbbi sajtótájékoztatóján dr. Ráduly István Kovászna megyei prefektus azokat a lakosokat, akiknek személyi dokumentumaik (hajtási jogosítványuk, személyi igazolványuk) lejártak volna eddig a dátumig, de a pandémia miatt három hónappal meghosszabbították érvényességüket, vagy­is a vészhelyzet lejárta után még 90 napig. Ez a kegyelmi időszak június 7-ig tart, tehát időszerű megejteni a frissítést. „Ne várjanak az utolsó pillanatokig, amikor már nagy zsúfoltság lesz” – tanácsolta a prefektus. (bt)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük