Felhívás!

Röviden

Ittasan vezetett a taxisofőr

A sepsiszentgyörgyi közlekedési rendőrök hivatalból indítottak nyomozást egy február 8-án, a közösségi médiában közzétett videó kapcsán, amelyen az volt látható, hogy egy taxisofőr nem adott elsőbbséget egy gyalogátjárón átkelő gyermeknek. A sofőrt azonosították, és a videófelvétel megjelenését követő napon, szerdán állították meg a rendőrök a sepsiszentgyörgyi forgalomban, megszondáztatták, a műszer pedig 0,08 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében. A férfit 1305 lejes pénzbírsággal sújtották, és 90 napra felfüggesztették a vezetői engedélyét. Az elsőbbségadás elmulasztása kapcsán tovább folyik a nyomozás. 

Nem akarnak dolgozni?

Újabb állásokat hirdettek meg a háromszéki cégek a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, jelenleg 322 munkahelyre lehet jelentkezni. Az állások száma megegyezik az előző hetekben hirdetett állásokéval, és a felhozatal is ugyanaz: főként a textiliparba és a kereskedelembe hirdetnek munkahelyeket. Kézi csomagolásra 27 személyt keresnek, konfekcióiparba közel 40 személyt, a kereskedelemben pedig szintén több tíz állás van, főleg pénztárosokat, árufeltöltőket keresnek. Szakvégzettséggel lakatost, autóvezetőt, esztergályost keresnek, de az építőiparban is vannak helyek. Felsőfokú végzettséggel mérnököket, pszichológust, szakfelügyelőt, kinetoterapeutát keresnek több helyen is a megyében. Érdeklődni, jelentkezni a munkaügyi hivatalban lehet, illetve a 0267.312.157-es telefonszámon. 

Légvédelmi bunkerek a megyében

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) közzétette az összes olyan polgári védelmi menedékhely listáját, ahová a polgárok visszavonulhatnak légitámadás esetén. Országszerte 4358 ilyen speciálisan kialakított hely van, Kovászna megyében pedig 27. A legtöbb ilyen létesítmény, szám szerint 18, Sepsiszentgyörgyön található. Kézdivásárhelyen öt, Bodzafordulón kettő, Baróton és Sepsikőröspatakon egy-egy menedékhely létezik. Sajnos, amellett, hogy a bunkerek száma közel sem elegendő a teljes lakosság számára, sok közülük időközben raktárrá, tárolóhellyé alakult át. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.