Felhívás!

RÖVIDEN

Szelektív gyűjtésért
10 vidéki település csatlakozott Háromszéken a Kovászna Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerének Közösségi Fejlesztési Egyesületén (ADI SIMD – Kovászna) keresztül egy környezettudatosságra nevelő országos kampányhoz. Az októberig zajló kampány célja a szelektív, újrahasznosítható hulladékgyűjtés ösztönzése: a megfelelő (sárga és zöld) zsákokba külön gyűjtött hulladékot a helyi hulladékgazdálkodási cégek (a sepsiszentgyörgyi Tega, a kézdivásárhelyi GospCom, a kovásznai GosTranscom és a bodzafordulói ISBV) havonta egy kijelölt napon térítésmentesen begyűjtik a lakosságtól, ugyanakkor a legtöbb szelektív hulladékot gyűjtő közösség a településén levő iskola felszerelésének bővítéséhez járul hozzá. Ambrus József, az ADI SIMD – Kovászna ügyvezető igazgatója szerint a kampány során a gyerekek bevonásával tulajdonképpen a szülőket szólítják meg. Az EcoAtitudine országos kampány 2010–2020 között zajlik Romániában, Kovászna megye idén először csatlakozott, ebben az évben több mint 900.000 személy, 15 megye, 200 település, 320 iskola és 340.000 háztartás részvételére számítanak a szervezők. 

Traffipax
Ma a 11-E574-es országúton Nyujtódon, Lemhényben, Bereckben, Szentivánlaborfalván és Uzonban, a 12-E578-as országúton Kilyénben, Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Bükszádon, valamint Illyefalván és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Forgalmi bűncselekmények
Szerdán este a 12-es községi úton járőröző csernátoni és szentkatolnai egyenruhások megállítottak egy személygépkocsit, amelyet 24 éves albisi fiatalember vezetett. Kiderült, hogy nincs érvényes hajtási engedélye, ráadásul járművének rendszáma is érvénytelen volt már. 

Razzia a közrendért
Szerdán délután szentgyörgyi közrendészek is részt vettek egy átfogó akcióban Előpatak és Hidvég területén, melynek célja a közrend elleni bűncselekmények visszaszorítása volt. 472 személyt igazoltattak, ellenőriztek 26 szekeret, 12 kerékpárost, 91 gépjárművet. 40 277 lejre bírságoltak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.