Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Védekezzünk a vírus ellen!

Koronavírus elleni oltásra biztat Kovászna megye prefektusa. Dr. Ráduly István azt mondja: nem bölcs dolog a véletlenre bízni, hogy elkapjuk-e a betegséget vagy nem.
– Európában egyre jobban terjed a koronavírus-járvány negyedik hulláma, nem lehetünk biztosak abban, hogy ez minket elkerül, ezért fontos lenne, hogy minél több ember védve legyen a vírus ellen. A tudomány jelenlegi állása mellett immunizációt csak oltással lehet szerezni, ezért felkérem a háromszékieket: saját maguk, szeretteik és ismerőseik érdekében minél többen oltassák be magukat – hangoztatta Ráduly.
A prefektus külön felkérte a torjaiakat, hogy minél többen vegyenek részt csütörtökön 16 és 19 óra között a megyei közegészségügyi igazgatóság által a település művelődési házában szervezett oltási kampányban. 

Ittasan vezetett

Szerdára virradóra a megyeszékhelyi közlekedésiek éjfél után két órával ittas vezetőre akadtak a Kós Károly utcában. Igazoltatás után a szonda 0,8 mg légalkoholszintet mutatott, ezért bekísérték vérvételre is, forgalmi bűncselekmény gyanújával emelnek vádat ellene. 

Járványügyi ellenőrzések

Augusztus 17-én a rendőrség és a csendőrség képviselőiből álló vegyes csapatok 307 személyt, nyolc kereskedelmi társaságot, 27 különböző helyszínt és objektumot, és hat személyszállító járművet ellenőriztek. A rendfenntartók két bírságot róttak ki 1000 lej értékben. 

István, a király – Fontos tudnivalók

Az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció szervezőcsapata kéri a résztvevőket, tartsák be az esemény szabályait. A terembe való belépés előtt lázat fognak mérni, ezen kívül viszont sem oltási igazolás, sem gyorsteszt nem kötelező a részvételhez, de fontos, hogy legyen önnél maszk, hiszen a járványügyi törvénykezés értelmében, beltéren a maszkhasználat kötelező, így az épületben és az előadás teljes ideje alatt hordania kell. Buszjáratok a rendezvény helyszínére: augusztus 19. és 24. között minden nap indulás 18, 19, 19.30 és 20 órakor a Gólya utcai (Fidelitas Hotel) végállomástól a városközpontot és a vasútállomást érintve (minden megállóban fel lehet szállni). Visszafele ugyanezen az útvonalon 22.30 és 23 óra között több autóbusz indul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük