Felhívás!

RÖVIDEN

Ugrottak a jogsik
A május 24–30. közötti időszakban 31 jogosítványt és 23 forgalmi engedélyt gyűjtöttek be az egyenruhások megyénk útjain. Összesen 339 büntetőjegyzőkönyvet állítottak ki, 166-ot ezek közül gyorshajtás miatt. 

Illyefalván is viszik
Pénteken a 112-es hívószámon riasztotta az egyenruhásokat egy gazda, hogy viszik a földjéről a zöldet. A helyszínre érkező rendőrök három, fűvel megrakott szekeret találtak, és négy személyt gyanúsítanak lopással. 

Kis koccanás, italosan
Szombaton délután cófalvi koccanáshoz hívták a közlekedésieket, ahol csak anyagi kár keletkezett, de ha már arra jártak, szondába fúvatták a sofőröket, és egyiküknél 0,89 mg-ot mértek, ami elég egy forgalmi bűncselekményhez. 

Megkérdezték a fiatalokat
Lezárult a megyei szintű Ifjúsági Konzultáció, ahol 2224 fiatal mondta el véleményét. A következő hetekben feldolgozzák a beérkezett adatokat, egyedileg vizsgálva az adott települések problémáit. A 24 kérdésből álló kérdőívet áprilisban indították, és a családalapítási, továbbtanulási és itthon maradási terveket mérték fel. Ugyanakkor a háromszéki települések által kínált továbbtanulási és munkalehetőségekről is kérdeztek, de szerepelt a kérdések között a közbiztonságra, egészségügyi programokra, sportolási lehetőségekre, lakhatási programokra, ügyintézésre vonatkozó kérdéskör is. 

Végzősöket tájékoztattak
Karavánt szervezett a megyei munkaügyi hivatal, melynek során a végzősöket tájékoztatják jogaikról, munkavállalási lehetőségeikről, illetve a különböző támogatásokat illetően. A munkaügy munkatársai két város négy líceumába látogattak el, és mintegy 172 diákot tájékoztattak. A kampányt június 5-ig folytatják, minden diákot tájékoztatnak arról, hogy mi a teendő az iskola elvégzése után. Az évzárót követően hatvan napig jelentkezhetnek a végzősök a munkaügyi hivatalnál, hogy nyilvántartásba vegyék őket, és munkanélküli segélyt kaphassanak. Azoknak, akiknek hatvan napon belül nem sikerül elhelyezkedniük, igényelhetik a munkanélküli segélyt, amelyet fél évig folyósítanak, ez havonta 250 lej. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.