Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Kiöntött a patak Málnásfürdőn
Több udvart és pincét öntött el egy medréből kilépett patak Málnásfürdőn – tájékoztatott pénteken a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). Az esőzések nyomán mint­egy harminc háztartásban keletkeztek károk, a víz harminc udvart, négy pincét, egy lakóházat, illetve harminc hektár termőföldet öntött el. A helyszínre a sepsiszentgyörgyi katonai tűzoltók vonultak ki, a helyi vészhelyzeti bizottság négy kotró-rakodógéppel segédkezett. (fá) 

Tolvaj a lucernásban
Csütörtök este a hidvégi rendőrök rajtakaptak egy 34 éves férfit, aki egy lovasszekéren frissen kaszált lucernát szállított, amelyet egy helyi mezőgazdasági területről lopott el. A rendőrök lefoglalták a terményt, majd visszaszolgáltatták azt a jogos tulajdonosnak. (fá) 

Átjárón gázolták el
Csütörtökön a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcában egy 40 éves férfi által vezetett személyautó elgázolt egy 71 éves nőt az átjárón. Az ütközés nyomán a gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A rendőrség folytatja a nyomozást a baleset pontos körülményeinek feltárása érdekében. (fá) 

Gyermeknapi programok
• Gyereknapi rendezvényt tartanak a sepsikőröspataki katolikus közösségi háznál – tudtuk meg Kisgyörgy Sándortól. A programban egyebek mellett különböző foglalkozások, szórakoztató játékok és tombolahúzás szerepel, de kis ínyencségekre is számíthatnak a résztvevők.
• Sepsiszentgyörgyön 9 és 20 óra között több tucat tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A Cimborák Bábszínház, az Andrei Mureșanu Színház, a Művész Mozi, a Vadon Egyesület, a Sepsi Tele Tár, valamint a Gyermekek Palotája is meglepetésekkel készülnek. A foglalkozások mellett idén is lesz bazár, a rendőrség, csendőrség és a tűzoltóság pedig ez alkalommal is különleges bemutatóval várja a gyerme­keket, sőt még a kukás autót is birtokba vehetik. Részletek honlapunkon. A kézdivásárhelyi programot csütörtöki lapszámunkban közöltük. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.