Felhívás!

RÖVIDEN

Elindultak a zarándokok
Meglehetősen hűvös időben, egy rövid, Hölgyes Pál lemhényi plébános által celebrált szentmisét követően indult tegnap maroknyi zarándok Csíksomlyóra a kantai Szentháromság-templom elől. Az előző években 100-150-en vágtak neki a gyalogtúrának, de most, a járványveszély miatt mindössze tízen. 

Bizottság miatt vitáztak
Alig 25 percet tartott a kézdivásárhelyi tanács tegnapi ülése, amelynek napirendjén 13 tervezet szerepelt. A tanácsosok az összes határozatot egyhangúlag elfogadták, egy kivételével, amely a sport- és kulturális pályázatokat elbíráló bizottság összetételének jóváhagyásáról szólt. Ennél a pontnál Ilyés Botond, az EMNP képviselője azt kérte kollégáitól, hogy a bizottságban adjanak helyet az EMSZ-nek is, mert szerinte így lenne tisztességes, és a pénzosztási folyamat is „átláthatóbb” lenne. A tanács végül nem adott helyet Ilyés kérésének, így a bizottságba Nagy Tamás és Bejan András került be, külsősként pedig Deák Ferenc magyartanár, Farkas Alpár kosárlabdaedző, míg Zonda Balázs a gazdasági oldalát figyeli majd a folyamatnak. 

Fák kivágása és elszállítása
Sepsiszentgyörgy önkormányzata korábban már ismertette, mi a teendő a lakónegyedekben található fák kivágásával és elszállításával kapcsolatban. Most néhány pontosítást közöltek.
Azokban az esetekben vágható ki egy fa a lakónegyedi zöldövezetben, ha az túl magasra nőtt, és veszélyt jelenthet a lakókra nézve, illetve ha egyértelműen beteg, kiszáradt, vagy ha egy épület falának, ablakainak közvetlen közelében van. Minden más esetben a fák metszése javasolt. A lakónegyedi zöldövezetek gondozásáért a tulajdonosi társulások felelnek, ennek értelmében a fák kivágásáért és elszállításáért is. Amennyiben egy társulás egy év során nem vág ki több mint 20 köbméter fát, nem szükséges a munka elvégzésére fakitermelői bizonylattal rendelkező, szakosodott céget hívnia. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.