Felhívás!

Röviden

Lefülelt fatolvajok

Péntek este fél 11 körül az illyefalvi rendőrőrs és a Hatod Magánerdészet munkatársai egy Illyefalva területén található erdőhöz szálltak ki, ahol a láncfűrész zaját követve rajtakaptak két férfit, akik éppen fát vágtak fel, és halomba rakták azt. A hatóságokat látva a két tolvaj futásnak eredt, egyiküket, egy 21 éves férfit a rendőrök rövidesen elkapták, másnap társát is azonosították egy 25 éves férfi személyében. A helyszín felmérése nyomán a hatóságok összesen 24 kivágott fát (kocsánytalan tölgyet) azonosítottak, az okozott kárt mintegy 4700 lejre becsülik. Mindkettőjüket 24 órára őrizetbe vették. Az ügyben jogtalan fakivágás és falopási kísérlet vádjával indult eljárás. (fá)

Magánlak- és testi sértés

Szombaton állt a bál Nagypatakon, este hétkor riasztották a bodzafordulói rendőröket, hogy egy 53 éves férfit otthonában agyabugyáltak el. A sértettet az egyenruhások az ágyában találták, jól látható külsérelmi nyomokkal a testén, főleg a fején. A férfit kórházba szállították ellátásra, a nyomozás megállapította, hogy a két agresszor behatolt a lakásába, ahol ököllel és bakancsokkal estek neki. A verekedőket 24 órára őrizetbe vették, várhatóan bíróság elé állítják őket.

Interaktív szemétgyűjtés

A Föld napja alkalmából szervez szemétgyűjtési akciót a nemrég alakult Csernátoni Ifjúsági Szervezet. A CSISZ által meghirdetett mozgalom célja, hogy csökkentsék a környezetünkben eldobott hulladékmennyiségét. Azzal a kéréssel fordultak tehát a többi ifjúsági szervezet tagjaihoz, illetve mindenki máshoz, akinek fontos a környezet tisztasága, hogy csütörtökön legalább egy eldobott hulladékot vegyenek fel a földről, és készítsenek egy szelfit, ahogyan kukába dobják. A képeket a szervezet e-mail-címére (csiszpress@gmail.com) vagy Instagram oldalára kell beküldeni, a szervezők videómontázst készítenek belőlük. (bb)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.