Felhívás!

RÖVIDEN

Damoklész kardja az oktatásban
E héttől újabb osztályok és csoportok kényszerültek otthonmaradásra, illetve online oktatásba még azok közül is, amelyeknek a sárga forgatókönyv szerint lehetséges és kötelező is a jelenléti oktatás. Így a kézdivásárhelyi 3-as számú óvoda középső csoportja az óvónő megbetegedése miatt március 4-ig, a szentgyörgyi Mikes Kelemen-líceum IV. B osztálya március 8-ig, a Váradi József-iskola I. A osztálya egy tanuló Covid-fertőzöttsége miatt, a Református Kollégium egy előkészítő osztálya szintén a pedagógus megbetegedése miatt kényszerült a virtuális térbe március 8-ig. Korábbi koronavírusos esetek miatt a Székely Mikó Kollégium egy előkészítő osztálya, a Református Kollégium és a zágoni George Coșbuc Elemi Iskola első osztálya is hasonló helyzetben volt, van. A Kovászna megyei tanfelügyelőség honlapján naponta frissített adatok alapján követhető a fertőzés miatt online tanuló osztályok listája (a Situația claselor suspendate Sem. II. menüpontnál). 

Mint a golyó!
Kaszkádban radaroztak tegnap a Brassó, illetve Kovászna megyei közlekedésiek, és kiosztottak 43 kihágási jegyzőkönyvet, összesen 24.785 lej értékben, elvettek 3 hajtásit, és bevontak egy forgalmi engedélyt. Az érintettek közül 38-at büntettek gyorshajtás miatt! 

Visszaeső szarka
Elkaptak a megyeszékhelyi egyenruhások egy tolvajt, aki e hónap 14-én és 15-én is behatolt egy gazdasági egység épületébe, ahonnan elvitte a bevételt, egészen pontosan 1.040 lejt. Egy házkutatást követően 24 órára előzetesbe helyezték. 

Maszkok nyomában
A prefektúra irányítása alatt álló egységek 529 személy esetében ellenőrizték, hogy betartották-e a járványügyi előírásokat, illetve 11 céget, 6 járművet és 30 vendéglátóipari egységet vizsgáltak. Ezek során 30 személyt azonosítottak, akik nem viseltek maszkot, a büntetések összértéke 9750 lejre rúg. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.