Felhívás!

RÖVIDEN

Házi őrizetben a felelőtlen fiatal
A Sepsiszentgyörgyi Bíróság részben eleget tett a közlekedésrendészet kérésének, és elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatást egy múlt pénteki autóbaleset okozójával szemben, igaz, az érintett férfi számára engedélyezték a házi őrizetet.
A 25 éves fiatalember ittasan ült volánhoz (leheletében 0,81 mg/l volt az alkoholkoncentráció, a vérben pedig nyilván ennél több), és Sepsiszentgyörgy peremén, a Csíkszereda felé vezető úton frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő haszongépjárművel. Az ütközés következtében könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett a felelőtlen fiatalember által vezetett autó két utasa, de ennél nagyobb baj is történhetett volna. A fiatalember helyzetét súlyosbítja, hogy nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal. (bl)

Kórházban a késsel sétáló
Amint arról hétfői lapszámunkban beszámoltunk, pénteken egy jókora kést lóbálva sétált Kézdivásárhely főterén egy férfi, akit egyik olvasónknak sikerült lefegyvereznie. A bíróság időközben elrendelte a férfi kényszerkezelését – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.
Miután a rendőrség veszélyes tárgy birtoklása és használata miatt nyomozást indított, kiderült, hogy a 28 éves férfi ellen korábban egy másik ügyben is eljárás indult, fenyegetés, testi bántalmazás és lopás vádjával.
A rendőrség javaslatára a kézdivásárhelyi ügyészség a férfi kényszerkezelését kérte, vagyis, hogy utalják kórházba mindaddig, amíg állapota annyira javul, hogy már nem jelent veszélyt a közösségre.
A bizonyítékok mérlegelése után a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését, a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai a rendőrség segítségével kórházba kísérték a férfit. 

Korlátok a városközpontban
Sepsiszentgyörgy központjában, a Főtéren korszerűsítési munkálatok zajlanak. A szakemberek földbe süllyeszthető, onnan távirányítással kiemelkedő oszlopokat helyeznek el. A cél az, hogy a gépjárművek behajtását korlátozzák, csak szükséghelyzetben és indokolt esetben engedélyezzék. A tervek szerint a Tribel vendéglő közelében már csütörtökön elkészül a sorompórendszer. A földet azért kellett nagyobb helyen kiásni, hogy a korlátoszlopok működtetését szolgáló villanyvezetékeket behelyezzék, a közeli épülettől csatlakoztassák.
Tóth-Birtan Csaba alpolgármester egy sajtótájékoztatón közölte, Sepsiszentgyörgy gyalogátkelőhelyein is korszerűsítési munkálatokat végeznek, a szemaforral ellátott forgalmasabb helyeken – például a Sugás áruház közelében – a korábbinál erősebb zöld fény is jelzi majd periodikusan azt az időszakot, amíg a gyalogosok áthaladhatnak az úttesten. Amikor a gépjárműforgalom indulhat, az erős zöld bevilágítás megszűnik. (bl) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.