Felhívás!

RÖVIDEN

Kitartanak az online oktatásban

Egy, illetve két pedagógus járvány általi érintettsége miatt e hét elejétől a vörös forgatókönyv lép életbe a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes líceum gimnáziumi és középiskolai tagozatán – közli a Kovászna megyei tanfelügyelőség. A bölönpataki elemi iskola két osztályában még e héten szintén távoktatásban tanulnak a kisdiákok, a zágoni Mikes Kelemen iskolában a román gimnáziumi tagozat tanul online.

A megyei vészhelyzeti bizottság hétfői 61-es számú határozata szerint november 3-tól a Kézdiszentkereszthez tartozó Bélafalván, Barátoson, Kökösben, Dobollón és Dobollópatakon, Kézdimartonoson és Sepsiszentkirályban is a vörös forgatókönyv lép érvénybe a település 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi aránya miatt, illetve kitart ennek az állapotnak az érvényessége Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kilyénben, Szotyorban, Kézdialmáson, Kézdiszentkereszten, Bélmezőn, Zalánpatakőn, Bitán, Pákén, Sepsibesenyőn. Megeshet azonban, hogy olyan kis településeken, ahol akár egy lakoson múlik a statisztikában magas fertőzöttségi arány, hogy a helyi oktatási intézményeket ezért nem zárják be, különösen, ha az illető nincs kapcsolatban a tanintézményekkel.

Emberrablókat tartóztattak le
Október 31-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi bíróság melletti ügyészség elindította a bűnvádi eljárást két megyeszékhelyi illetőségű férfi, a 47 éves N. J. és a 25 éves B. Zs. ellen, akiket a személyi szabadság megsértése, csalás, lopás és illegális pénzügyi tranzakciók bűntettével vádolnak. Aznap a bíróság elrendelte a vádlottak 30 napos fogva tartását is.

A vád szerint egy 46 éves osztrák állampolgárt azzal az ígérettel csaltak Sepsiszentgyörgyre, hogy feleséget „szereznek” neki, az ifjú hölgyet pedig úgy mutatták be, mint az idősebbik lányát, illetve az ifjabbik lánytestvérét – ami nem felelt meg a valóságnak. A nyomozás szerint az osztrák a csalóknak több ízben is fizetett különböző összegeket, összesen körülbelül 7 ezer eurónyit, viszont október folyamán már nem engedték szabadon közlekedni, csak a közelükben és kísérővel. Elvették az osztrák laptopját, két tévéjét, mobiltelefonját, amiket vagy eladtak, vagy zálogházba tették.

Az ügyészség közleménye szerint a sértett felet szeptember végén csalták az ausztriai Granz-ból az egyikük sepsiszentgyörgyi lakására a házasság ígéretével, de később veréssel fenyegetve kifosztották. Sem a rendőrségi, sem az ügyészségi közleményből nem derül ki, mi vezette nyomra a hatóságokat, csak annyi, hogy a csalókra október 30-án, pénteken csaptak le, miután azok az osztrák kártyájáról pénzt vettek le annak beleegyezése nélkül. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 4., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Az osztrák atta oda milyen hazugságokat irnak ki ő atta oda hogy vegyenek cigit energia italat és hogy legyen pénzük minden hazugsagot nem kell ki irni nem kell artatlanul vadolni senkit mert ez bűntény artatlan vádaskodást meg irta nekem hogy aki fordított neki az osztrák férfinak az nem azt fordította amit kellett volna én tudok nemetul írogat nekem be tudom bizonyítani de Bódi Zsolt és Németh József ártatlanul vannak az Areszba

 • User
  Dátum: 2020. november 5., 20:46
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Aki nevet ír, az tudja a tettet is. Így senki nem károsulhat, s a tettes védekezésre készülhet. Aki csak kezdőbetűt ír, az másra is vethet rossz fényt, senki nem magyarázza le róla, ha félreértés miatt mutogatnak rája. A miliciának volt régebb, egy ilyen svéd-horgas-csavarja, hogy magyarázza meg, mit nem tett.