Felhívás!

RÖVIDEN

Előretörtek a román pártok

A választási eredményeket nézve Erdővidék Olton túli településein megállapítható a román pártok térhódítása. Két, még mindig jelentős magyar közösség által lakott községben is, bár magyar polgármester lett, ők a Nemzeti Liberális Párt zászlaja alatt nyertek. A román többségű, Baróttal szomszédos Ágostonfalván 66%-os részvételi arány mellett a Szociáldemokrata Párt jelöltje, Porumb Sebastian Nicolae 437 szavazatot szerzett, és megnyerte a választást. A tanácsba szociál-demokraták (5), nemzeti liberálisok (4), USR Plus-os és Pro Romania Pártos képviselők (1-1) kaptak helyet. Ürmösön 73%-os részvétel mellett veszített az RMDSZ jelöltje, a korábbi polgármester, Gergely János, aki ellenében a Nemzeti Liberális Párt jelöltje, Gyerő Barna Alpár diadalmaskodott. A helyi tanácsban is csak 4 RMDSZ-es képviselő jutott be, hét tanácsost a román pártok adnak. Apácán 60%-os részvétel mellett a korábbi polgármestert, Bölöni Lászlót a Nemzeti Liberális Párt embere, Drăgan György váltotta, aki az EMSZ jelöltjét, Mészáros Gábort is megelőzte. Az apácai tanácsot is a Nemzeti Liberális Párt (7 képviselő) uralja az RMDSZ és az EMSZ mellett (3-3 tanácsos). Ha a magyarok összefognak, talán közösen megnyerhették volna itt a választást… (böjte)

Forgalmi bűncselekmények

Szombaton este a megyeszékhelyi egyenruhások ittas gépkocsivezetőt igazoltattak a Gábor Áron utcában. Az 50 éves férfit vérvételre is bekísérték.
Vasárnap délután a 112-es sürgősségi hívószámon jelentették, hogy egy személygépkocsi gyanús cikcakkokban közlekedik Kézdivásárhely utcáin, veszélyeztetve a forgalomban közlekedők biztonságát. A közlekedésiek a Bem József utcában állították meg, és a gépkocsit vezető, 21 éves fiatalember leheletében 0,81 mg légalkoholszintet mért a szonda. Mindkét esetben forgalmi bűncselekmény a vád.

Hétvégi ellenőrzések

Vegyes csapatok: rendőrök, csendőrök, illetékes intézmények szakemberei vettek részt ellenőrző akciókban a hétvégén, és azt vizsgálták, érvényesülnek-e a járvány terjedését korlátozó szabályok a megye területén. Nyolcvankét vendéglátóipari egységet ellenőriztek, 31 személyszállító járművet, intézményeket, és 20 esetben bírságoltak, összesen 8500 lej értékben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.