Felhívás!

Röviden

Baleset az útkereszteződésnél

Július 17-én, pénteken délután egy 61 éves férfi Sepsiszentgyörgyön, a Fűzfa utcában haladt személyautóval, egy egyik eltérőnél nem adott elsőbbséget egy szabályosan közlekedő teherszállító gépkocsinak, amelyet 38 éves férfi vezetett. A két jármű összeütközött, egyik a közeli kerítésnek csapódott. A balesetben a 61 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, sürgősségre szállították. A közlekedési rendőrök helyszínelési jegyzőkönyve szerint a balesetet a 61 éves férfi okozta, mert az útelágazásnál nem állt meg, noha erre jelzőtábla is figyelmeztette. A két gépkocsivezető nem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés címén folytat vizsgálatot, noha az elszenvedő éppen a vétkes autós. (bl) 

Bírságolt a fogyasztóvédelem

Az év első felében a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 517 ellenőrzést tartott Háromszéken, az ellenőrzések 85 százaléka országosan összehangolt, tematikus ellenőrzés volt. Az észlelt rendellenességek, szabálysértések okán kiszabott pénzbírságok összege meghaladta a 429 ezer lejt. Érdekesség, hogy a legnagyobb összegű (10 ezer lejes) bírságról azért készült jegyzőkönyv, mert az érintett helyszínen akadályozták a fogyasztóvédelmi ellenőrzést. Az 517 ellenőrzés közül egyik sem járt olyan következménnyel, hogy cégek, kereskedelmi társaságok működési engedélyeit felfüggesszék, 47 esetben viszont ideiglenesen letiltották néhány termék eladási engedélyét, mert az árucímkék hiányosak voltak információ szempontjából, vagy hiányzott a román ismertető szöveg. (bl) 

A terelőutat szorgalmazta

Gheorghe Baciu háromszéki szenátor (Népi Mozgalom Pártja) a Román Parlament felsőházában kérdést intézett Lucian Nicolae Bode szállításügyi, távközlési és infrastruktúraügyi miniszterhez a Sepsiszentgyörgy peremére tervezett terelőút-építés engedélyeztetéséről. A szenátor rámutatott, hogy Szentgyörgy ugyan nem sorolandó a legszennyezettebb levegőjű városok közé, ám egyfelől van már a 20 ezres számot meghaladó autóparkja, gépjárműállománya, másfelől létezik a folyamatos átutazó forgalom, amit fokoz majd jövő évtől a Brassó–Vidombák repülőtér egy részének átadása, az ahhoz kapcsolódó járműforgalom. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.