Felhívás!

Röviden

Részegen a sáncba

Szombaton 23 órakor értesítették az árkosi rendőrséget, hogy a Szentkereszthy Béla utcában egy autó a sáncba hajtott, és a sofőr szemlátomást ittas. A helyszínre kiküldött járőr egy 23 éves fiatalember személyében azonosította az italtól bűzlő autóvezetőt, akinek a leheletében 0,74 mg/l alkoholt mutatott ki a szonda. Az illetőt vérvételre kisérték, és ittas vezetés vádjával kivizsgálás indult ellene. 

Autósüldözés Baróton

Vasárnap éjszaka, 2 órakor rutinellenőrzés céljából akartak megállítani egy autót a baróti rendőrök, ám az illető továbbhajtott. Az üldözés nem volt hosszas, ugyanis a város Köpec felőli kijáratánál az autó lecsúszott az útról, és felborult. A jármű totálkáros lett, de a sofőr kisebb karcolásokkal megúszta. A 26 éves férfi lélegzetében 0,77 mg/l alkoholt mutattak ki, vérvételre kisérték, az ügyben ittas vezetés vádjával kivizsgálás indult ellene. 

Ittasan és jogsi nélkül

Vasárnap délután Hidvégen akadt fenn a rendőrség szűrőjén egy motorkerékpáros, mert a robogónak nem volt rendszámtáblája. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 36 éves férfi nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal semmilyen járműkategóriára, ráadásul alkoholszagot árasztott. Az illető megtagadta a szondáztatást, így bekísérték vérvételre a közeli kórházba. Az ügyben még tart a kivizsgálás. 

Razzia a teraszokon

Vasárnap egy nagyobb, rendőrökből (32), csend-őrökből (15), helyi rendőrökből (12) és közegészségügyi felügyelőkből álló különítmény tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a megye kereskedelmi egységeiben, vendéglők teraszain. Az ellenőrzés célja elsősorban az volt, hogy megnézzék, a cégek betartják-e az érvényben levő járványügyi előírásokat, de más gazdasági tevékenységet is ellenőriztek. Összesen 39 helyszínt kerestek fel a rendfenntartók, de mindössze egy esetben róttak ki egy 5000 lejes bírságot illegális forgalmazásért. Két áruszállításra vonatkozó rendellenességet is tapasztaltak, melyet összesen 870 lejjel büntettek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.