Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Új rendőrparancsnok

Péntek óta új megbízott főkapitánya van a Kovászna megyei rendőrségnek. Lucian Trăistaru 2006-tól került az információelemzési osztályra, 2018-tól annak vezetője volt. Május 14-én bízták meg a megyei rendőrség irányításával.

 

Eltűnt lányt keresnek

A 17 éves Németh Anita (képünkön) február 18-án tűnt el egy belgiumi (Hasselt városi) gyermekvédelmi központból, ahová anyja élettársával való nézeteltérések miatt került. Anita 2002. november 16-án született Baróton, kisbaconi illetőségű. Magassága 175 cm, körülbelül 55 kiló, hosszú szőke haja van, kékszemű. A központból februárban ismeretlen helyre távozott. Romániában és Belgiumban is keresik. Azokat a személyeket, aki tudnak hollétéről, vagy segíthetnek megtalálásában, esetleg kapcsolatot tartanak vele telefonon vagy szociális hálókon, arra kérik, tárcsázzák a 112-es segélyhívó számot.

 

Működik a gyermekgyógyászati sürgősség

A pandémia miatt nem állt meg az élet, folytatták a tervek kivitelezését, és a jövőben is igyekeznek azokkal lépést tartni, párhuzamosan a Covid-betegek kezelésével – mondta online sajtóértekezletén a kórház menedzsere, András-Nagy Róbert. Ennek megfelelően még március elsején elindult a gyermekgyógyászati sürgősség, ami mérföldkő a megyei egészségügy számára. A sürgősségen külön látják el a gyerekeket, reggel 8 és este 22 óra között gyerekorvos fogadja a kicsiket, este 22 órától pedig ügyeletvonal veszi át a sürgős eseteket. Március elsejétől május közepéig mintegy 605 esetben láttak el beteget a sürgősségi osztályon, 183 esetben pedig a beutalás mellett döntöttek. Az esetszámokban gyereksebészeti patológiák, de Covid–19-gyanús esetek is szerepeltek – összegzett az igazgató. (bús)

 

Koronavírus – keddi helyzetkép

Az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Kovászna megyében kedden 229 volt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, olvashattuk a prefektúra közleményében. A járvány kezdete óta 165 személyt minősítettek gyógyultnak megyénkben; 38, koronavírussal fertőzött személy áll kórházi kezelés alatt, az elmúlt 24 órában fertőzött személyt nem utaltak be kórházi kezelésre.

A megyében eddig 3751 tesztet végeztek el, 96 személy van intézményes karanténban, őket vizsgálják; további 546 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben. Az elmúlt 24 órában 14 személy távozhatott karanténból, 2 pedig lakhelyi elkülönítésből.

A közlemény beszámolt a veszélyhelyzettel kapcsolatos megelőzési, illetve ellenőrzési megoldásokról, tiltásokról is. Így minden külföldről érkező személynek kötelező módon esetenként karanténba, illetve lakhelyi elkülönítésbe kell vonulnia, tiltják a tömeggyűléseket, körmeneteket, tiltakozó megmozdulásokat, koncerteket, bármilyen szórakoztató vagy sportmegmozdulást nyílt tereken.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.