Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megverték és kirabolták

Hattagú banda (3 férfi és 3 nő) hatolt be erőszakkal szerdán este egy sepsiszentgyörgyi tömbházlakásba, és idős áldozatukat megverve fosztogattak – tájékoztatott a megyei rendőrség. Az egyenruhásokat időben riasztotta egy szomszéd, a rablók mégis megléptek az ablakon kiugrálva: szerencsére sikerült őket utólag azonosítani. A banda tagjai 37 és 51 év közötti személyek: az erőszakkal társuló rablásban egy 15 éves lány is részt vett. Pénteken az ügyészség minősített rablás vádja miatt indított eljárást ellenük, illetve a nagykorúakat harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyészek tájékoztatásából kiderült, hogy szerdán 21 órakor, Sepsiszentgyörgyön a hat vádlott erőszakkal tört rá egy első emeleten lakó, 67 éves személyre, az áldozatot megverték, feldúlták a lakását, és végül 1660 lejjel és egy mobiltelefonnal távoztak. A verés miatt az idős áldozat 7–8 napos orvosi ellátásra szorult. (TT) 

Tarlótüzek okoztak fejtörést

A felügyelet nélkül hagyott lángok miatt három helyszínre is riasztották tegnap a háromszéki tűzoltókat. A kézdivásárhelyi lánglovagok Szentkatolnán és Zabolán – itt az önkéntesek, illetve közbirtokosságiak, polgárok is – oltották a tarlótüzet, miközben sepsiszentgyörgyi kollegáik két tűzoltóautóval a megyeszékhely Brassó felöli kijáratánál kellett csitítsák az elharapózó, egy raktárhelyiséget is beborító, felügyelet nélkül hagyott lángokat. 

Ittasan, jogosítvány nélkül

Ozsdola területén csütörtökön este állítottak a rendőrök egy személyautót ellenőrzés végett. Az igazoltatás során kiderült, a volánnál ülő 30 éves férfi nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal. Italgőzt árasztott, „szondáztatták”, és a leheletében 0,76 ezrelékes volt az alkoholkoncentráció. Hajtási jogosítvány nélkül és szeszes italok hatása alatt történő közúti gépjárművezetés címén indul büntetőjogi eljárás a férfival szemben. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük