Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bringával ütötte el

Szerdán reggel riasztották a háromszéki rendőröket, hogy a sepsiszentgyörgyi Olt utca és a Grigore Bălan út kereszteződésében, a villanyrendőröknél közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 62 éves nőt ütött el biciklijével egy 46 éves férfi. Mindketten azt állították az illetékeseknek, hogy a villanyrendőr zöld színjelzésére, szabályosan keltek át az úttesten. A nő végül nem vette igénybe, megtagadta a kórházba szállítást. A biciklist alkoholszondáztatták, és 0,56 milligramm/liter alkoholt mutattak ki a tüdőből kilélegzett levegőben. A bringást megbírságolták, illetve nyomozás indult az ügyben, hogy kiderítsék, valójában ki is volt a törvénysértő. 

Járványellenes óvintézkedések

Igazodva az illetékes állami szervek, kormányhivatalok, minisztériumok, helyi hatóságok egészségvédelmi intézkedéseihez, az érintett háromszéki intézmények is módosították, szűkítették ügyfélfogadó munkarendjüket. Országszerte a járművek forgalomba jegyzéséért és a hajtási igazolványok kibocsátásáért felelő hivatalok a március 11–31. időszakban kizárólag online (internetes) eljárással végzik az ügyelek fogadásának előjegyzését. Az érdekeltek a www.drpciv.ro honlapon találják meg a bejelentkezési űrlapot, illetve más tudnivalókat. A hivatalok székházába csak az előjegyzéssel, megbízással rendelkező személyeket fogadják ügyfélként.
Az útlevélosztályok is csak online eljárással fogadják a sorrendelőírási, útlevél-kibocsátási kérvényeket a március 11–31. időszakban. Az érdekeltek a www.epasapoarte.ro intézményi honlapon tájékozódhatnak és végezhetik el a kellő számítógépes műveleteket. Az útlevélosztály székházába csak az előzetes online előírást birtokló személyek léphetnek be, a személyazonossági igazolvány és az előjegyzést igazoló jegy felmutatásával. Az említett időszakban az útlevélosztályok hivatali irodái nem fogadnak ügyfeleket kihallgatásra. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük