Felhívás!

RÖVIDEN

Idén is lehet pályázni hallgatói ösztöndíjra

Január 31-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy helyi tanácsának hallgatói ösztöndíjára. A 2014-ben indított programra azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak a folyó tanévben.
A sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezők bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat. Az ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben, 500 lej a mesterképzésen és 1000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára. Az ösztöndíjak folyósításának időtartama 4 hónap.
Az alap- és mesteri képzésben részt vevők június 30-ig, a doktori képzésben részt vevők szeptember 30-ig kötelesek leadni a dolgozatukat nyomtatott és elektronikus formában egyaránt, november utolsó hétfőjén pedig egy konferencia keretében kell bemutatniuk dolgozataikat. A hallgatói ösztöndíjra a jelentkezési űrlap kitöltésével és az ösztöndíjszabályzatban előírt dokumentumok leadásával lehet pályázni, melyet január 31-ig (postabélyegző dátuma) lehet leadni, és aznap 15 óráig elektronikusan elküldeni a kinga.sandor@sepsi.ro címre elküldeni.

Le a petárdákkal!

Sepsiszentgyörgyön teljesen betiltanák a petárdázást, az erről szóló határozattervezetet közvitára bocsátotta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A tervezetben az szerepel, hogy figyelmeztetéssel vagy 1500 és 2000 lej közötti pénzbírsággal sújtják azokat, akik petárdát használnak, a kereskedők pedig működési engedélyük elvesztését kockáztatják. A tervezet az önkormányzat honlapján jelent meg, február 7-ig várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.