Felhívás!

Röviden

Hidvégi falopások

A sepsiszentgyörgyi rendőrség 1-es számú (falusi) ügyosztályának őrjárata hétfőn a déli órákban két falopást észlelt Hidvég övezetében. Előbb a település közelében, egy erdős részen értek tetten két férfit, amint hat kivágott fát (bükk és juhar, vegyesen) pakoltak lóvontatású szekérre. Hamar kiderült, hogy nem rendelkeznek engedéllyel és egyéb igazoló papírokkal. A rendőrök elkobozták a farakományt, és a favágáshoz használt láncfűrészt is lefoglalták. A fenti eset után nem sokkal, szintén Hidvég övezetében a rendőrök igazoltattak egy 40 éves férfit, aki lovas szekérrel szállított 9 bélyegezetlen fát (bükk, lucfenyő, gyertyánfa), gyökérzettel együtt. A fogatos nem tudta igazolni a fa eredetét, tulajdonát. A rakományt elkobzás céljával lefoglalták. Mindkét esetben törvénytelen fakitermelés, falopás címén indult büntetőjogi eljárás. (bl) 

Jogosítvány nélkül autóztak

A 44-es számú megyei út nagybaconi szakaszán a közlekedésrendészet szolgálatosai hétfőn este rutinellenőrzésre állítottak személyautókat. Egyikük volánjánál 41 éves férfi ült, akiről kiderült, hogy nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal közúti autóvezetéshez. Beszélgetés közben a rendőrök megérezték az italszagot, ezért „szondáztatták” a férfit. A gyanú beigazolódott, az autóvezető leheletében 0,68 alkoholkoncentráció-értéket mért a készülék. A férfit laboratóriumba kísérték, de nem engedélyezte a vérvételt. Többrendbeli törvénysértés okán indult büntetőjogi eljárás az ügyében. A hétfőről keddre virradó hajnalban, a kézdivásárhelyi Függetlenség utcában a rendőrök tetten értek egy 19 éves fiút, aki hajtási jogosítvány nélkül vezetett egy gépkocsit, ráadásul az autó közúti forgalmi engedélye 2019. május 14-én lejárt. A fiatallal szemben büntetőjogi eljárás indult. (bl) 

Megverte élettársát

A zágonbárkányi rendőrök távoltartási rendeletet bocsátottak ki egy helybeli 41 éves férfi nevére, aki november 24-én délután megverte 49 éves élettársát. A bántalmazót kivezették a lakásból, és megtiltották neki, hogy öt napig 150 méternél közelebb menjen élettársához. Az ügyben családon belüli erőszak gyanújával indult vizsgálat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.