Felhívás!

Röviden

Ingyenes szűrővizsgálat férfiaknak

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház november folyamán ingyenes prosztatarák-szűrővizsgálatot végez (screening = megelőzési teszt). A vizsgálatok időszaka november 18–22., a helyszín az említett kórház 25-ös számú rendelője. Bejelentkezéseket, előjegyzéseket november 1-jétől fogadnak a 0729.988.941-es telefonszámon. A szakorvosok felhívják a figyelmet, hogy a prosztatarák statisztikailag minden hét férfiből egyet érinthet, a szűrővizsgálatok a megelőzést célozzák azok számára is, akik nem észleltek vészjelző tüneteket. (bl)

 

Szép nap a Mikónak

Antal Árpád polgármester tegnap a sajtó jelenlétében írta alá a szerződést a Székely Mikó Kollégium támogatására kiutalt, a Nemzeti Helyi Fejlesztési Program keretén belül megítélt támogatásról. Miután alig pár hete fejeződött be a Mikes Kelemen régi épületének felújítása 4 millió lej értékben, elkezdődhet a Székely Mikó Kollégium épületegyüttesének felújítása: az összesen 24 millió lej értékű munkálathoz 8 milliót biztosít a kormány a PNDL programon belül, a többit a helyi önkormányzat adja.

 

Hálaadó istentisztelet

A kálnoki református templom és várfal megújulásáért tartanak hálaadó istentiszteletet vasárnap 13 órakor. Az úrvacsoraosztással egybekötött ökumenikus istentiszteleten igét hirdet ft. Kántor Csaba, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese, liturgiai szolgálatot végez nt. Incze Zsolt, a Sepsi Református Egyházmegye esperese és Tóth Anna helybéli lelkipásztor. Az istentiszteletet követően ünnepi ebédre kerül sor a helybéli kultúrotthonban.  

 

Őrtüzek Háromszéken

Közös imára és őrtüzek gyújtására hívja október utolsó vasárnapján a nagyvilág keresztény magyar gyülekezeteit a Székely Nemzeti Tanács. Felhívásukban hangsúlyozták, a közös imádkozást október 27-én, vasárnap 17.30-kor kövesse a lármafák, őrtüzek fellobbanása Székelyföld minden településén. Azzal a kéréssel fordulnak az egyházi gyülekezetekhez, a helyi önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy a fent jelzett időpontban lármafák, máglyák, fáklyák, gyertyák ezreivel tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.