Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

A polgármester mérleget készít

Tizenhárom év után logikus lenne a baróti vízmű által a lakosság felé szolgáltatott víz árának emelése – érvelt nemrég Nagy István baróti tanácsos, kérve a város polgármesterétől, Lázár-Kiss Barnától azt is, hogy amennyiben lehet, igyekezzen a vízmű kinnlevőségeit is behajtatni, hogy a pénzhiány ne okozzon fennakadást a szolgáltatásban. Mint ismeretes, Baróton a vízszolgáltató a polgármesteri hivatal alárendeltségében működik, annak kinnlevőségei a polgármester szerint 2012-ben 2,8 milliárd lejre rúgtak, mely adósságból a jelenlegi városvezetésnek sikerült ugyan valamennyit lefaragnia, a polgármester szerint 2,8-ról 2 milliárd lejre, ám a hiány így is tetemes.
Lázár-Kiss Barna azt mondta, nem szeretné a város jövedelmeit a vízszolgáltató működésére fordítani, azt amúgy is sokat támogatták az elmúlt években, de a tisztánlátás kedvéért hamarosan bemutatja, hányadán is áll pontosan a vízszolgáltató szénája, mennyi a bevétele és a kiadása, hogy mindenki tisztán lássa, szükséges-e emelni a víz árát vagy sem. 
(böjte)

A sokadik kirándulást szervezhetik

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) Nem térkép e táj programja sokadik éve sikerrel fut. Idén a megszokottnál korábban hirdeti meg az alapítvány a programot, hogy több idő maradjon a kirándulások megszervezésére és lebonyolítására. A 20 ezer lejes keretösszegből körülbelül 20–25 kiszállás költségeit lehet biztosítani, 1000 lej az egy kirándulásra megpályázható maximális összeg, amelynek 80-át előre megkapják, 20%-át a decemberi elszámoláskor. Pályázni egy jól kidolgozott útitervvel lehet, fontos kitétel, hogy legyen idegenvezetője a csoportnak, aki adott esetben a szervező pedagógus is lehet. A HKA honlapján megtalálható űrlapot papíron és online is be kell nyújtani szeptember 25-ig, a nyertesek listáját október 1-jén közlik. Bereczki Kinga, a HKA igazgatója azt tanácsolta, inkább az iskolák háttértámogatását biztosító alapítványok, egyesületek pályázzanak az osztályok nevében. További tájékoztatást a hka@hka.ro e-mail-címen vagy a 0267.351.959-es telefonszámon lehet igényelni. 
(bodor)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.