Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Határvadász-emléktúra

Vasárnap, augusztus 11-én 11 órától a Kézdiszéki Történelmi Vitézi Rend 24-es Határvadász-emléktúrát szervez Katrosában, amelyre várják az érdeklődőket. Gyülekező 10.30-kor a katrosai csárdánál. 

Még lehet iratkozni

Zajlik az óvodába történő iratkozás úgynevezett kiegészítő szakasza. Ebben a szakaszban, augusztus 30-ig azokat a gyerekeket írják be, akiket az első két iratkozási fázisban visszautasítottak, vagy egyáltalán nem jelentkeztek. A visszairatkozás, illetve beiratkozás ideje alatt a tanintézmények kifüggesztik a helyek és csoportok számát. Amennyiben a szülők által letett kérések száma meghaladja a szabadon fennmaradt helyek számát, az intézmény az elosztás általános kritériumait alkalmazza, de meghatározhat specifikus kritériumokat is – tájékoztat a tanfelügyelőség. 

Nyelvi táborok

A tavaly ősszel Sepsiszentgyörgyön indult Corepeta Nyelviskola a nyáron sem hagyja cserben azokat, akik román-, illetve idegennyelv-tudásukat gyarapítani kívánják. Az elemistáknak és 5–6. osztályosoknak napközis táborokat, a nagyobb gimnazistáknak és középiskolásoknak korosztályos csoportokban intenzív tanfolyamokat tartottak és tartanak. A kimondottan kommunikációs lehetőséget előnyben részesítő oktatás nem a tananyagból indul ki, hanem a hétköznapi szókincset bővíti, gyakoroltatja, így próbálja egy szinttel feljebb emelni magát a nyelvtudást, ezáltal a gyerekek dolgát megkönnyíteni az iskolában. Nyilván, a felnőttoktatás sem marad el (angol, német, spanyol, olasz, francia). Az iskolásokat megcélzó foglalkozás kisebb, nyolc–tíz tanulót felölelő csoportokban történik. A nyáron szervezett táborokban eddig több mint hetvenen ismerkedtek a román, illetve az angol nyelv használhatóságának rejtelmeivel. Augusztus 19-étől pedig még egy-egy korosztályos csoport (román nyelv) indul ebből a célból. Akiket esetleg érdekel – beleértve a gyerekek szüleit! –, megcsengethetik a 0771.517.183-as telefonszámot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük