Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Változás a buszjáratoknál

Sepsiszentgyörgyön a Multitrans Rt. autóbuszjáratai, amelyek a Szemerja–Állomás negyed útvonalon közlekednek, útjavítás miatt nem a Lábasház előtti autóbusz-megállóban, hanem a törvényszék előtti (Kriza János utca) megállóban állnak meg. Visszafelé jövet az állomástól nem változik az útvonal. A változás meghatározatlan ideig érvényes. 

Földrengés

A Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű földrengést mértek pénteken 23 óra 44 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségében – jelenti honlapján az országos földfizikai intézet (INFP). A földrengés 150 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (15 km), Kovászna (34 km), Bodzaforduló (36 km) Kézdivásárhely (50 km), Vălenii de Munte (51 km). Az idei év legerősebb földrengése január 9-én történt Buzău megyében, és 4,4-es erősségű volt. Az elmúlt esztendő legerősebb földrengését október 28-án mérték Buzău megyében, ez 5,8-as erősségű volt, és Székelyföldön is érezni lehetett. 

Illemtantábor

Harmadik alkalommal szervez nappali illemtantábort az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete augusztus 12–16. között a Zarah Kids székházban. A már két éve nagy sikernek örvendő, 7–10 éves gyerekeknek szóló tábor már nemcsak a megyében, hanem Magyarországon is elismerésnek örvend. Az egyedi kezdeményezés a szakma nagyjainak is felhívta a figyelmét. Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke szerint a megelégedett szülők és élményekkel hazatérő gyerekek jelentik a legnagyobb elismerést a tábort illetően.

„A gyerekek az öt nap alatt játékosan tanulnak az illendő és helyes viselkedés alapvető szabályairól, hogy miként kell bizonyos élethelyzetekben viselkedni, megismerkednek az étkezési és öltözködési szokásokkal, gyakorolják a másokkal való kapcsolatfelvételt. ” – fogalmazott Fejér Melinda.

A tábor naponta 9–16 óra között tart. A gyerekeknek a „tan­órák” között tízórait és ebédet biztosítanak. A résztvevők száma korlátozott. Az illemtan tábor ára 300 lej. Jelentkezni a 0754.035.699-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük