Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ellopták a Mária-szobrot

Ismeretlenek ellopták a zabolai plébánia kertjéből a Szűz Mária-szobrot. A tettre pénteken reggel derült fény. Fekete Tamás plébános lapunknak elmondta: a gipszszobor hosszú éve óta a kerítésmélyedésben kialakított helyen állt háborítatlanul, oda szoktak a hívek virá­gokat, jelképes pénzösszeget tenni. A szobor nem volt rögzítve. Egyes falubeliek szerint a szobor csütörtökön tűnt el, és összefüggésben áll az úzvölgyi magyarellenes incidenssel. A plébános viszont úgy tudja, már szerdán nyoma veszett a szobornak. Bár a központban felszerelt térfigyelő kameráktól távol van a tett helyszíne, Fejér Levente polgármester megígérte, átnézik a felvételeket, hátha valami gyanúsra bukkannak. Az ügy kapcsán feljelentést tettek ismeretlen elkövető ellen. 

Kigyulladt egy autó

Tegnap dél körül jelezték a megyei tűzoltóságnak, hogy Sepsiszentgyörgyön, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház mellett működő járóbeteg-rendelő előtt kigyulladt egy személygépkocsi. A tűzoltósági szóvivő érdeklődésünkre elmondta, sikerült idejében elfojtani a valószínűleg rövidzárlat miatt keletkezett tüzet, így nem történt komolyabb gond, senki nem sérült. 

Elhunyt Bodó Lajos

Vasárnap délután, 62 éves korában váratlanul elhunyt a kovásznai Bodó Lajos megyei tanácsos, az RMDSZ Kovászna Városi Szervezetének elnöke. „A búcsú szomorú órájában, a kovásznai közösség nevében megköszönöm immáron néhai Bodó Lajosnak az RMDSZ városi szervezete elnökeként, megyei tanácsosként, szövetkezeti elnökként, vállalkozás vezetőként elvégzett lelkes szolgálatát. (…) Hiányozni fogsz mindannyiunknak! Nyugodj békében, kedves barátunk!” – írta Gyerő József polgármester a közösségi oldalán.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük