Felhívás!

Röviden

Újrafedték a sepsiszentgyörgyi zöldségpiacot

A jó hírrel Máthé László, a TEGA igazgatója szolgált. Mint ismeretes, a piacot a köztisztasági vállalat gondozza, így a hasonló beruházások a céget terhelik.

Máthé elmondta: a munkálatok még 2018 decemberében kezdődtek el, folyamatos haladással pedig február első napjaira záródtak le. A beruházás értéke megközelíti a 100 ezer lejt. A régebbi tető cseréje már nagyon időszerűvé vált, hiszen a víz több helyen is átfolyt rajta. Az új hullámtető garanciát jelent arra, hogy az elkövetkező években ezzel a kérdéssel nem kell foglalkozni, árusok és vásárlók egyaránt jobb körülmények közt használhatják a piacot.

„Azért döntöttünk a téli időpont mellet, mert ebben a szezonban kevesebb az árus, az alacsonyabb kihasználtságnak köszönhetően pedig nem zavarjuk a hétköznapi működést. Örömmel mondhatom, hogy a tavasz már a tavalyinál jobb körülmények közt várja a piacozókat” – hangsúlyozta az igazgató.

Diszkórazzia a megyeközpontban

A Kovászna Megyei Rendőrség közleménye szerint a hétvége viszonylag csendben telt el Háromszéken. Egy jelentősebb, a hajnali órákban zajló nagyobb méretű akcióról tesznek említést, ezt a diszkók, bárok és más szórakozóhelyek környékén bonyolították le a közrendészet, a forgalmi rendőrség és a különleges bűnüldöző szervek bevonásával. A művelet során 124 személyt igazoltak, kilencet bekísértek az őrsre további ellenőrzés végett. Emellett 38 sofőrnek kellett bemutatkoznia a forgalmistáknak, négy egységet vizsgáltak, és 16 őrzővédőt is ellenőriztek. Az akció mérlegeként 18 kihágást észleltek, 4400 lej értékben róttak ki büntetést, egy sofőr pedig hajtási jogosítvány nélkül maradt.

Forgalmi szempontból a megszokott, apró-cseprő kihágások mellett egy kirívóbb eset mellett érdemes megállni: Nagybaconban egy 17 éves kiskorút kapcsoltak le, aki, mint kiderült, ittasan, hajtási jogosítvány nélkül vezetett egy kölcsönkért autót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.