Felhívás!

Röviden

Második szülésnél lévő kiskorúak

András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatója sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy idén náluk 1100 gyermek született, ez növekedés a tavalyhoz képest. Míg tavaly 86 kiskorú anyát jegyeztek, ez a szám idénre 85-re tehető: nyolc 12-14 éves és harmincnyolc 14-16 éves szült. Aggasztó, hogy tíz kiskorú anya már második gyermekét hozta világra. Az elhagyott gyermekek száma idén 12-re tehető, ebből 3 került nevelőcsaládhoz.

Ünnepi órarend

A hét végeztével legközelebb 2019. január 7-től lesz nyitva a közpénzügyi igazgatóság ügyfélfogadó irodája, hívta fel Sepsiszentgyörgy municípium polgármesteri hivatala, attól kezdve a megszokott nyitvatartási program szerint állnak az ügyfelek rendelkezésére. A Munkatörvénykönyv és Románia kormányának 2018. december 13-án elfogadott 983-as határozata értelmében 2018. december 24., 25., 26. és 31., valamint 2019. január 1. és 2. munkaszüneti napok lesznek. Ugyanakkor a 2018-as adóügyi év zárásával, valamint a 2019-es év nyitásával kapcsolatos feladatok elvégzése érdekében 2019. január 3-án és 4-én a polgármesteri hivatal közpénzügyi igazgatóságának ügyfélfogadó irodája nem lesz nyitva az ügyfelek számára. A fent említett napokon a helyi adók és illetékek, valamint a pénzbírságok a nemzeti elektronikus online fizetési rendszeren keresztül fizethetőek ki a www.ghiseul.ro internetes honlapon vagy a postai hivataloknál, az egységek munkaprogramjának megfelelően. Az IBAN számlaszámok a hivatal honlapján (www.sfantugheorgheinfo.ro), valamint a hivatal adó- és illetékbefizetési pénztárának bejáratánál kifüggesztett listán olvashatók.

 

Elkapták a kiskorú tolvajt

Kedden a megyeszékhelyi rendőrség nyomozói hivatalból indítottak eljárást egy tolvajlás ügyében, azok után, hogy a szociális hálón megjelent egy filmecske, amelyen egy üzletbe belépő egyén elemel valamit a pultról. Utánanéztek, mi történt, és sikerült beazonosítani egy 15 éves fiatalt, aki kihasználva az elárusító távollétét, december 9-én egy adománygyűjtésre kitett dobozt vitt el, benne 20 lejjel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.