Felhívás!

Röviden

A magyar-székely összetartozás napja
Közleményben üdvözölte szerdán Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, hogy a magyar Országgyűlés a magyar-székely összetartozás napjává nyilvánította október 16-át. A háromszéki elöljárók szerint az agyagfalvi nemzetgyűlés kezdetének dátuma egy olyan emlékezetes történelmi pillanat, amely a magyar nemzet egységét, a megkérdőjelezhetetlen nemzeti összetartozást igazolja. Értelmezésük szerint az Országgyűlés tagjai azt mondták ki, hogy az országhatárok ugyan elválasztanak, de a székelyek és magyarok nemzeti ügyei közösek. „Mindannyian ugyanazt akarjuk: jobban élni szülőföldünkön. Nekünk a szülőföld Székelyföld, itt vagyunk otthon, és itt építünk jövőt. Elégtétellel tölt el, hogy ez irányú törekvéseinket egy erős magyar állam támogatja, szóval és cselekedettel is mellettünk áll, megerősítve bennünket mindennapi küzdelmeinkben” – fogalmazott Tamás Sándor és Antal Árpád a közös közleményben. 

Szeszcsempészekre csaptak le
December 9-én egy magánszemélynél és két kereskedelmi cég székhelyén tartottak házkutatást a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Kovászna megyei ügyészei és a megyei rendőrség. Az ellenőrzés során 3210 liter, címke és zárjegy nélküli szeszt találtak és koboztak el, ezenkívül illegális tevékenységre utaló iratokat és 120 ezer lej értékben különféle javakat is lefoglaltak. Az ügyben a megyei rendőrség gazdasági osztálya folytat további nyomozást. 

Ingyen internet a köztereken
Az Európai Bizottság közölte annak a 225 romániai településnek a listáját, amelyek sikeresen pályáztak a Wifi4EU-program keretében, így egyenként 15 ezer eurót kapnak nyilvános vezetéknélküli internethálózatok kialakítására. Kovászna megyéből Sepsiszentgyörgy, Barót, Bodzaforduló, Zabola és Réty nyert finanszírozást az ingyenes wifi projekt megvalósítására. A kiválasztott települések a 15 ezer eurós értékjegyeket vezetéknélküli internetes hozzáférési pont kialakításához szükséges felszerelések megvásárlására és telepítésére használhatják könyvtárakban, múzeumokban, parkokban vagy köztereken.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.