Felhívás!

Röviden

Zalánpatakra kerül a harmadik
Vasárnap újabb vándorbölcsőt adnak át Erdővidéken, mégpedig Zalánpatakon. Az eseményre a 14 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor – tudtuk meg Sepsiszéki Nagy Balázstól, a vándorbölcső program székelyföldi felelősétől. Hasonló eseményt Erdővidéken legutoljára augusztus elején tartottak Kisbaconban. Akkor Sepsiszéki Nagy Balázs úgy fogalmazott, Székelyföld kisrégiói közül Erdővidéken a legnagyobbak a magyarság demográfiai gondjai, ezért is próbálják itt a gyermekvállalási kedvet a vándorbölcső program által is ösztönözni. 

Idősek világnapja
Idén sem feledkezett meg a Wegener–Pro Sanitate Alapítvány a szép korúakról. Környékünkön működő öregotthonokba (Zenóbia, Szent Klára és Szentkereszty Stefánia) látogattak el október 1-én, az idősek világnapja alkalmából, és édességet, tisztítószereket, pelenkát, ruhaneműt adományoztak. Az eseményt a Petőfi Sándor-iskola IV. osztályos diákjainak énekei tették – Füleki Katalin tanítónő felkészítésével –hangulatossá. 

Elment a kommandói lelkész
Október 1-től a 3 évet Kommandón szolgáló Nagy István Zoltán református lelkipásztor az anyaországi Bükkábrányba költözött. A településen a lelkészi teendőket a továbbiakban Orbán Lajos vajnafalvi lelkész látja el beszolgálóként. 

Gagauz–magyar kapcsolatok
Kulcsár-Terza József, RMDSZ színekben megválasztott parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Párt háromszéki elnöke háromnapos budapesti látogatása során, október 2-án találkozott Irina Vlah asszonnyal, a Gagauz Autonóm Tartomány kormányzójával, akivel Szili Katalin, autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott jelenlétében folytattak megbeszélést.
„A találkozón elsősorban a gagauz autonómia szervezetrendszeréről adott tájékoztatást a baskán asszony, majd ismertettem vele a székelyföldi autonómiatörekvések megjelenítése érdekében tett lépéseinket, jövőbeli terveinket. Szóbeli megállapodást kötöttünk arra nézve, hogy a kezdeti kapcsolatfelvétel után, a jövőben keresni fogjuk a politikai, kulturális és gazdasági együttműködés lehetőségét, és igyekszünk minél szorosabbra fűzni a gagauz–magyar kapcsolatokat” –számolt be Kulcsár.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.