Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Roma családon segítettek

Roma családon segítettek Kovászna megye

Január 26-án a székelyszáldobosi cigánydombon leégett egy ház, melyben a tulajdonos Gabor Mariana és Subtire Vasile különösen nehéz körülmények között élt hat kiskorú gyerekükkel. Azóta a helyi roma közösség és a bardoci önkormányzat segítségével a házat már újraépítették.

Hirdetés
Hirdetés

A családot többször meglátogatták a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki önkéntesei is, akik legutóbb csütörtökön bútorokat, hálóneműt és egyéb szükséges dolgokat vittek a rászoruló családnak. A történetben ismét szerep jutott az összefogásnak, anélkül aligha valósult volna meg ilyen gyorsan a roma család megsegítése. Szép gesztus volt az egyik roma gyermek tanítónője, Mihaela Ungureanu részéről a világhálón közzétett felhívás is, melynek révén több ezer lej gyűlt össze a tűzkárosultak javára.

Mint megtudtuk, itt, a székelyszáldobosi cigánydombon csak gyerekek több mint hatszázan vannak, a lakók többsége nyomorúságos viskókban tengeti életét. Legnagyobb problémájuk a vízhiány, azt szekerekkel, hordókban hordják a falu melletti patakból. Némelyikük a falurészbe vezető út állapotát tette szóvá, azt mondták, ha lágy az idő, akkora a sár az úton, hogy gumicsizma nélkül egy lépést sem lehet tenni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük