Felhívás!

Rendet és fegyelmet!

– Máthé-Péter József bírósági végrehajtó dálnoki polgármesterjelöltünk – jelentette be Bálint József. Az Erdélyi Magyar Néppártból (EMNP) és a Magyar Polgári Pártból (MPP) létrejött Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Kovászna megyei koordinátora szerint a tapasztalt jogász nem babonás, így elfogadta, hogy ő legyen az EMSZ tizenharmadik polgármesterjelöltje.

– Egy „új bandával” pályázunk a község vezetésér – mondta Máthé-Péter József olyan hangsúllyal, hogy a bandának kizárólag pozitív kicsengése volt, amely megteremtené a településen a három legfontosabb dolgot: rendet, fegyelmet és tiszteletet.

– Akik eddig vezették a községet, azok ennyit tudtak: a mezőről pumpálják fel a vizet a faluba, ahelyett hogy hagynák, hogy az erdei forrásból szabadeséssel jöjjön a tiszta forrásvíz, nem használták ki az iparban és a turizmusban rejlő lehetőségeket. Gondunk lesz rá, hogy ha csak heti egy-két napra is, de legyen orvosa a községnek, működjön az oktatás – sorolta a polgármesterjelölt, aki hozzátette: „nagyot nem ígérhetnek”, mert mindenhez pénz kell, és az nem világos, hogy mennyi lesz.

Máthé-Péter József gyakorlatilag dálnokinak vallja magát, hisz felesége a falu szülötte, maga pedig 45 éve jár rendszeresen a településre, 12 éve ott is lakik.
Nagy-Bogyó Mihály MPP-tanácsos és tanácsosjelölt nagy jövőt lát a községben, amit a dicső múltra lehet építeni, hisz – mint mondja – a falunak annyi nagy szülöttje van, hogy „ejsze Szentgyörgynek sincs annyi”.

Muzsnai László EMNP-tanácsosjelölt, sikeres gazdálkodó úgy véli: a falu lakosságához nem jutott el kellő mennyiségű információ, ezért „rengetegen lemaradtak” a pályázási lehetőségekről. Legfontosabb feladatának tekintené, hogy ezen változtasson, de odafigyelne a szelektív hulladékgyűjtésre is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.