Felhívás!

Rendbe tették a feredőt

Rendbe tették a feredőt Kovászna megye

A nyárra való tekintettel a zabolai polgármesteri hivatal munkatársai karbantartási munkálatot végeztek a Csipkés Feredőnél, ami a községbe látogató vendégek kedvelt turisztikai célpontja.

A magyarországi és Kovászna megyei önkéntesek által tavaly létesített népi feredő egy 3 méter hosszú és 1 méter széles, deszkával bélelt medence (lábáztató), melynek peremét is kirakták deszkával, meghosszabbításában fedett öltözővel, padokkal. A medencét forrásvíz táplálja, környékén pedig piknikzónát alakítottak ki. A református egyház területén található, viszont a feredőhöz mindenkinek szabad bejárása van.

Az utóbbi időben a feredőt belepte a gaz, illetve az önkéntes munka szemközt köpéseként vandálok is hátrahagyták a kezük nyomát: letörték a tájékoztató táblát, valamint az öltöző ajtaját. Sebestyén Levente falumenedzser arról tájékoztatott, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai a napokban rendbe tették a létesítményt és környékét, emellett pedig a rongálók okozta kárt is orvosolták.

Sebestyén szerint a nyárra való tekintettel fontos, hogy a községnek ez a turisztikai pontja is látogatható legyen, hiszen a vendégek előszeretettel használják a népi feredőket. Egy, a zabolaihoz hasonló feredő Petőfalván is található, melléje még szauna is társul. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.