Felhívás!

Rémesek a varjak Szotyorban

Rémesek a varjak Szotyorban Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi helyi tanács tegnapi ülésén napirend utáni felszólalásában jelezte Szotyor falugondnoka, Miklós András, hogy a varjak ellehetetlenítik a falusiak életét.

Az, amit a varjak műveltek Szotyorban, túllépte az emberek tűréshatárát. Az óvodakert öreg akácfáin rendkívüli módon elszaporodtak, és hangos ricsajuk már zavarja az oktatási tevékenységet. Az óvoda mellett pedig a kertészek fóliasátrainak borítását lyuggatják meg rendszeresen, behatolnak a melegházba is, és kicsipkedik a zsenge növényeket. S ha ez nem lenne elég, azért is rendkívüli módon haragszanak a falubeliek, hogy elűzték a központban fészkelő egyetlen gólyacsaládot, amelynek tavaszi érkeztét mindig nagy örömmel nyugtázták.

Miklós András valamiféle segítség reményében szólalt fel a tanács-ülésen, de Tóth-Birtan Csaba alpolgármester csak azzal tudta megnyugtatni, hogy azt, amit Szentgyörgyön elművelnek a varjak elriasztására, Szotyorban is alkalmazható, biztosítják hozzá az eszközöket. A megyeszékhely központi parkjában a nagy mennyiségű varjúpiszok miatt váltak nemkívánatossá a madarak, emiatt évek óta úgy próbálják elriasztani őket, hogy éjszakai nyugalmukat lámpákkal és hangos zajjal zavarják meg, hogy elköltözzenek onnan. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.