Felhívás!

Rekordszámú áldozat a megyei kórházban

Rekordszámú áldozat a megyei kórházban Kovászna megye

Rekordszámú, koronavírus okozta elhalálozást jegyeztek a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a múlt héten, összesen 26-an hunytak el – közölte a vezetőség. Az esetszámok is magasak, és továbbra is súlyos a betegek állapota.

András-Nagy Róbert igazgató elmondta, jelenleg 8 „gyanús” és 62 pozitív beteg fekszik a kórházban, köztük gyerekek is. A fertőzőn 52 beteg van, ketten dialízis alatt, a sebészetre hármat utaltak be. Intenzív terápián hetet kezelnek kritikus, súlyos állapotban, intubált beteg nincs, de négyen oxigénmaszk segítségével lélegeznek. Az elmúlt héten elhunyt páciensek közül hárman negativizálódtak a kórházban fekvés ideje alatt, így nem jegyzik a statisztikában, ketten pedig Brassó illetve Hargita megyéből kerültek ide – közölte Roșu Mátyás.

Az orvosigazgató a betegek állapotáról elmondta, aszimptomatikus nincs jelenleg beutalva, 19 személy esetében a betegség közepes lefolyású, a többiek súlyos állapotban vannak, ketten több mint 14 napja fekszenek kórházban. A súlyos állapotúak között két fiatal (36 és 39 éves) páciens is van. A koronavírussal fertőzöttek közül ketten ugyan megkapták a védőoltás első dózisát, de ennek ellenére elkapták a kórt. Egyikük állapota súlyos, a másiké középsúlyos.

Az orvosok ismételten felkérik a lakosságot, viselkedjenek felelősen, tartsák be a szabályokat, és oltassák be magukat. A kórházban ettől a héttől látogathatók a súlyos állapotú koronavírusosok, eddig 7 látogató fejezte ki elégedettségét a szervezéssel. A hozzátartozók azt tapasztalták, hogy hirtelen változhat a bent fekvő állapota, de azt is látták, hogy milyen körülmények között, hogyan dolgoznak a kórház alkalmazottai ebben a nehéz helyzetben – mondta András-Nagy Róbert igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 22., 8:41
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Talán abba kellene hagyni egy kisérleti “védőoltás” nyilvános promoválását! (Ha valaki egy vitamint promovál, ami még jó is, azt megbüntetik, mert nincs “tudományos” alapja, de a kisérleti oltás mehet ezerrel). És el kellene gondolkodni, hogy miért hal (ölnek) meg annyi beteg. Fel kellene ismerni, hogy a Covid-protokoll egyáltalán nem működik, csak az orvosok ki kellene huzzák a fejüket a seggükből és kiálljanak (tisztelet a kivétel)…. Még, hogy hősök, végzik a munkájukat, és ebben az esetben, azt is elég silányúl, és várják a kovidos bónuszt. Más betegséggel meg nincs ahová forduljon a beteg, mert ellátás nincs!

  • User
   Dátum: 2021. április 22., 15:30
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Talán abba kellene hagyni mások lebeszélését az oltásról. A te gondolatmeneted szerint pl. ne “promoválják” a spenótot, mert te nem szereted ? Lehet, hogy más igen ! Tudtommal a kórházban és a járóbeteg rendelőben kezelik a nem covidosokat is. Nem ártana, ha te húznád ki a fejed a homokból !

  • User
   Dátum: 2021. április 22., 14:02
   ÉRTÉKELÉS: -1

   “Az elmúlt héten elhunyt páciensek közül hárman negativizálódtak a kórházban fekvés ideje alatt, így nem jegyzik a statisztikában”

   Olvassunk, értelmezzünk. Vagyis még több is lenne, csak ezeket már nem sorolják oda.

 • User
  Dátum: 2021. április 22., 12:31
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Persze . Mert egy hozza nem erto, egyszeru laikus ember ,aki nem vegzett orvosi egyetemet ,az meg is tudja allapitani, hogy egy beteg allapota hirtelen mitol indul romlasnak. Az ilyen hirtelen romlasnak indulo betegseg sokmindentol fugg. Peldaul, a beteg nem fordult idejeben orvoshoz, az orvos nem a megfelelo gyogyszerekkel kezelte, vagy coviddal kezelnek olyan betegeket akiknek klasszikus tudogyulladasuk van es egyszeruen antibiotikumos kezelest igenyelne a betegseguk , vagy sulyos egyeb kronikus betegseguk van amit az orvosok figyelmen kivul hagynak stb. Nehogy mar egy egyszeru es laikus latogato az ijen dolgokban szakerto legyen. Ti ugy veritek at az embereket, ott a latogatok szeme lattara ,ahogy csak eppen akarjatok !

 • User
  Dátum: 2021. április 22., 14:04
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Szerinted a látogatók mind laikus hülyék, de látom te nagy szakértő vagy. Talán orvos vagy, hogy mindent jobban tudsz a szakembereknél is ?

 • User
  Dátum: 2021. április 22., 17:34
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez egyszeruen barbarizmus, hogy a covidos halottakat a hozzatartozojuk nem nezheti meg , csak kap egy zsakban egy hullat amelyen a hozzatartozo (halott) neve van feltuntetve es annyi! Tudtommal egy halott mar nem fertoz es epp ezert nem ertem, hogy minek van ez a protokol amely szerint en nem azonosithatom a kozvetlen hozzatartozomat, HOL ELUNK URAIM , MEDDIG TART MEG EZ A BARBARIZMUS?

  • User
   Dátum: 2021. április 23., 11:03
   ÉRTÉKELÉS: 1

   A múlt hétig. Mondjuk csinálhatnánk az is, mint Afrikában, hogy mosdatjuk és csókoljuk a vírusos, ott ebolás, halottat. El kell fogadni, hogy fertőző betegségek esetén a saját érdekünkben is szigorúak a szabályok.

 • User
  Dátum: 2021. április 22., 20:14
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Negativizálódtak. Mikor ilyent olvasózok, kétségbeesőzöm hogy egyesek hogyan szövegeződnek meg egy mondatot. Itt valaki még azt is írja, hogy az emberek nem értik amit olvasnak! Mikor ilyen mondatozódás van leirodózódva, akkor sajnos én is kezdek analfabetizálozódni, s ez ellen sajnos az oltakozódódozás sem elég hatékony.

 • User
  Dátum: 2021. április 23., 6:56
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Néhány oltásellenes hozzászólást olvasva csodálkozom, hogy a szakemberek miért nem fejlesztettek ki egyszer egy idiotizmus elleni oltást. Jelen esetben nagy szükség lenne rá.

 • User
  Dátum: 2021. április 23., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  És boncolni sem szabad… miért is nem? Mert akkor kiderülnie a halál igazi oka?Aki gondolkodik az,, laposföldhívő”,mert ezzel próbálják nevetségessé tenni azok, akik képtelenek felfogni, ami körülöttük történik

 • User
  Dátum: 2021. április 23., 12:02
  ÉRTÉKELÉS: 2

  ,Az idióták anyja mindig terhes”. Az oltás már ki van fejlesztve. Egyszer adasd be az n-edik hullám utáni Covid készítményeket is és utána te leszel az első aki megkapod!

 • User
  Dátum: 2021. április 23., 15:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hozzák nyilvánosságra, hogy milyen gyógyszerekkel kezelik a kórházban fekvő Covidos betegeket, a Covidban elhunytakat miért nem szabad felboncolni? Talán a WHO-s protokoll valami titkokat takargat? Jó lenne ezeket megtudni! Valami nem stimmel! Igen sok a titokzatosság! Aki három hétig feküdt a kórházban és tíz nappal a halála előtt negatív lett a tesztje, azzal mi lehetett a helyzet? Miért halt meg?

 • User
  Dátum: 2021. április 24., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Szeretnek egy egyszeru , ertheto es logikus valaszt kapni a szakemberektol . Amikor valakinek a teszteje pozitiv lesz es abban a szerencses helyzetben van , hogy csak otthoni elkulonitesre szorul, a 14 nap lejarta utan miert nem vegeznek egy ujabb tesztet , annak megallapitasara , hogy valoban meggyogyult , nem fertoz? Sajat tapasztalat.

  • User
   Dátum: 2021. április 24., 18:35
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Nem vagyok szakember, előre mondom. Tudtommal azért van ez így, mert egy ideje ez a protokoll, az elején még teszteltek, de az se jó, mert már jól lévő emberek is sokáig voltak pozitívak. Ugyanakkor ha jól tudom a tapasztalt az, hogy ilyenkor már nem fertőz az ember, még ha pozitív is. Ha ez így van, akkor fölösleges költség lenne mindenkit újra tesztelni.

 • User
  Dátum: 2021. április 24., 23:22
  ÉRTÉKELÉS: 1

  De négyszer kevesebben, mint máskor: Halnak meg. Most olvasom, hogy a rászoruló lakosságnak csak a negyede kerül orvos színe elé. És van egy negyede, az is négyszer kevesebb, szertartással kíván temetkezni. Ez lehetne az egészségügyi minisztert kiválasztó tesztkérdés. Mert azt is olvastam, hogy szó sincs a válogatásnál, hogy a melyik minisztériumban fog dolgozni.