Felhívás!

Régi átveréssel próbálkoztak

Régi átveréssel próbálkoztak Kovászna megye

Újabb és újabb csalási módszereket találnak ki egyesek, de akadnak olyanok is, akik jobb híján az egyszerű, valamikor jól bevált, mondhatni már „szakállas” átverésekkel próbálkoznak. December utolsó felében több bodzafordulói polgár tett feljelentést a rendőrségen, miután a „baleset-módszerrel” akartak tőlük pénzt kicsikarni.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, bodzafordulói kollégái öt bűnügyi dossziét nyitottak csalási kísérlet vádjával. A nyomozások – az ügyészek felügyeletével – még zajlanak.
– A „baleset-módszer” lényege, hogy a csaló felhívja kiszemelt áldozatát, és arról iparkodik meggyőzni őt, hogy hozzátartozói, családtagjai közül valaki közúti balesetet szenvedett, és nagyon gyorsan pénzre van szüksége. A csaló pénzutalást sürget, vagy ritkábban találkát is megbeszélhet, hogy átvegye az esetenként változó pénzösszegeket. Ez egy régi módszer, ám nagy a lelki ráhatás, így még mindig akadnak olyanok, akik csapdába esnek – magyarázta a szóvivő.

A bodzafordulói csalási kísérleteket (az öt esetben végül senkit nem sikerült átverni) december második felében jelezték a polgárok, ezek tükrében a rendőrség arra biztatja ezúton is a lakosságot, hogy mihamarabb lépjenek, ha valaki hasonlóval kísérletezik náluk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.