Felhívás!

Reagált a doppingvádakra az önkormányzat és a Kolumbán család

Reagált a doppingvádakra az önkormányzat és a Kolumbán család Kovászna megye

Tegnap számoltunk be róla, hogy doppingvétség miatt elvették az első helyet Kolumbán Örstől, a 2018-as Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtájának győztesétől. A Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző fiatal lovas Fatima nevű lovából vett doppingminta pozitívnak bizonyult, így, bár a pályán elsőként ért célba, a szervezők érvénytelenítették eredményét. Ma Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kolumbán Örs-István szülei közleményben reagáltak a történtekre.

A közleményben azt írják, az önkormányzat a közösségi médiából értesült a hírről és sajnálattal veszik tudomásul az esetet, hiszen nagyon fontosnak tartják a fiatal tehetségek segítését, felkarolását. Ennek szellemében támogatták Kolumbán Örs-István 13 éves fiatal lovast is, aki egy ígéretes lóval versenyzett a mezőnyben.

“A csapat Sepsiszentgyörgy színeiben nevezett be a Kishuszár Vágta futamára, a két fél közti szerződés értelmében pedig a versenyző és csapata vállalta, hogy betartja a Nemzeti Vágta szabályzatát, így a doppingolásra vonatkozó előírásokat is” – teszik hozzá.

A közleményben hangsúlyozzák, az önkormányzat mindenkor a tisztességes versenyzés híve és elhatárolódik minden olyan eszköztől, ami gátolja a sportszerű versenyt, illetve remélik, hogy a teszt eredménye mögött nincs szándékosság.

Jelen pillanatban Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának nincsenek birtokában a doppingteszt eredményének részletei.

A Kolumbán család hamisnak tartja a vádakat

Kolumbán Csaba-Attila és Kolumbán Hajnalka, Kolumbán Örs-István szülei szintén állásfoglalást tettek közzé az ügyben, amelyben azt írják, hamisnak vallják a doppingvétséggel kapcsolatos vádakat.

Állításuk szerint tisztában vannak a doppingolás következményeivel és nem veszélyeztetnék a ló egészségét, továbbá nem befolyásolnák pályán való viselkedését, ami akár a versenyzők testi épségére is kihatna. Ugyanakkor legfontosabbnak a gyermekük épségét tartják, soha nem tennénk ki semmiféle veszélynek egy verseny miatt sem – áll a közleményben.

A csapat nem kapott hivatalos értesítést a doppingteszt eredményeire vonatkozóan, ezért nem tudják, hogy mit és milyen mennyiségben találtak a ló vérében.

“Nem zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy a futamot megelőzően, az istállóban történhetett valami, ami miatt a teszt pozitívnak bizonyult. Lehetségesnek tartjuk, hogy valaki ártani akart vagy befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is” – teszik hozzá.

Mindezeket figyelembe véve, a csapat határozottan elhatárolódik a vádaktól, úgy vélik nem követtek el szabálysértést. “Nem veszélyeztetnénk sem a saját magunk, sem Sepsiszentgyörgy városának hírnevét” – zárul a közlemény.

(sepsiszentgyorgyinfo.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 8., 17:48
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A Székelyekre nem jellemző az amivel vádólják,egyszerűen sérti a tápos magyarokat a Székely virtus eredményes megnyilvánulása. Ez nem lehet igaz. Irigyek.

  • User
   Dátum: 2018. november 8., 18:35
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Nem lehet igaz, mondja valaki a magyar állami hivatalos doppingvizsgálat eredményére.
   Ezzel azt állítja,hogy Orbán hazudik.
   Ez felségsértés. Régen ilyenért akasztottak

  • User
   Dátum: 2018. november 8., 21:22
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Úgy beszél mintha ez a dopping teszt 100%-ban valós lenne. Hogy merészel ilyen hangnemben szidalmazni? Cseppet sem lepődnék meg, ha az egész kamu lenne, maga pedig vakon elhisz minden baromságot. Na ez a szégyen.

 • User
  Dátum: 2018. november 8., 22:30
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nekem mutathatnak 100tesztet is ,én akkor is a gyerek szavát hiszem el.
  Ha azt mondja,hogy nem volt dopping ,akkor az úgy van,nem volt dopping.