Felhívás!

Rászorulóknak gyűjtenek

Rászorulóknak gyűjtenek Kovászna megye

Jótékonysági akciót szervez a Magyar Ifjak Kézdiszékért Egyesület (MIK), amelynek kapcsán elsősorban december 25-én lepnek meg ajándékcsomagokkal néhány rászoruló családot, azonban karácsony után is várják az adományozókat.

Ma rajtol az adossze.live weboldal, ahová az egyesület feltöltötte azon négy rászoruló család fotóit, elérhetőségeit, helyzetét, akiket támogatni lehet. Elsősorban pénzbeli adományt vár a szervezet, amelyekből ők majd tartós élelmiszereket, elektronikai cikkeket vásárolnak, vagy pedig a család számláit törlesztik.

– Emellett sikerült egyeztetnünk különböző cégekkel, amelyek tartós élelmiszerrel, ruhaneművel, tűzifával támogatják a családokat. Lehetőséget kaptunk arra is, hogy akár látás- vagy fogászati vizsgálatra is elkísérjük a gyerekeket. Magánszemélyektől is kaptunk már különböző cikkeket, de várjuk a további felajánlásokat – mondta Erős Rudolf, a MIK elnöke. Hozzátette, nem csak pénzösszeggel lehet támogatni a rászorulókat, aki bármi egyebet adna a gyerekeknek, szülőknek, vegye fel a kapcsolatot az egyesülettel Facebookon, de akár közvetlenül a családnak is át lehet adni, a fent említett weboldalon megtalálhatók az elérhetőségek.

Az első adományokat Facebook-élővideóban mutatják be, amelyekben az adományozás fontosságáról is beszélnek, illetve helyi lemezlovasok és együttesek zenélnek majd. Az adományozás nem áll meg azonban, utána is lehet majd segíteni a családokon, amelyeknek listáját igyekeznek bővíteni a közeljövőben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 14., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez az Erős Rudolf nagyon szeret minden évben új szervezetetk/fesztivál létrehozni.. mindig nagyok a tervek, nagyokat mondanak stb.. de általába nagyobb a füstje, mint a lágja.

  • User
   Dátum: 2020. december 14., 9:17
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Tiszelt Névtelen hozzászóló!
   Szeretem azt a konzervatív gondolkodást, amit maga képvisel. A kézdivásárhelyi emberek többsége, tisztelet a kivétel inkább a rosszat látja mindenben, mintsem a jót. Ha nem lenne hiteles a rendezvény, akkor nem hozta volna le számos sajtó cikként vagy adásként. Erős Rudolf a csapatjával karöltve számos olyan rendezvényt szervezett, ami a kézdivásárhelyi lakósok, kiváltképp a fiatalok előnyére szolgált. Ide sorolnám a 2019-ben megrendezett EMPTY fesztivált is, amin közel 1500 fiatal fordult meg és érezte jól magát. Továbbá a tavaszi jótékonysági liveot is, ami a hátrányos helyzetben lévő gyerekeknek akart segíteni. Meg volt tartva becsületesen, sok nézője volt, élvezték az emberek. Ezek mellett tudom sorolni a Project X bulikat is, amik régebb voltak tartva a régi “Elegance club”-ban, ahol több száz fiatal bulizott hétről hétre. A tavaly télen az Alternatív ifjúsággal karöltve szerveztek a fiatalok egy olyan jégszikót Kézdivásárhelyen, ahol több szám fiatal megfordult, hosszú idő után. Ha egy rendezvényt szervez az ember, annak hangot kell adni, nem azért hogy fényezze magát az ember, hanem azért hogy minél többen eljöjjenek és szocializálódjanak, társalogjanak, jól érezzék magukat. Őszintén sajnálom, hogyha egy ember így fogja fel azt, hogy Kézdivásárhelyen is akarnak valamit csinálni a fiatalok, és azt akarják, hogy legyen élet Kézdivásárhelyen. Lehet, hogy a helyi újság cikkjét szerkesztve inkább fel kellene állni a telefon elől és megmutatni, hogy hogy kell olyan rendezvényt szervezni, aminek “nagyobb a lángja, mint füstje…”.
   Továbbá szeretném kérni, hogy amennyiben kommentel egy cikk alá, legalább annyi általános digitális műveltséggel rendelkezzen, hogy névvel ellátva fűzze hozzá a gondolatait. Nem a véleménnyel van a baj, hanem a kritizálással.
   Tisztelettel egy 17 éves diák, Dezső Szabolcs!

 • User
  Dátum: 2020. december 14., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Igen, a nagy duma mindig megvan, de a megvalósítás finoman szólva is hagy kívánni valót. Arról nem beszélve, hogy a szövegeik, plakátjaik állandóan hemzsegnek a helyesírási hibáktól, most is a honlap címe adossze.live…keresd a hibát. 😂 Nem azzal van a baj, hogy próbálkoznak, de ha valamit csinálsz, akkor csináld rendesen, ha nem tudsz helyesen írni/fogalmazni, nem szégyen segítséget kérni valakitől, akinek jobban megy. Az ilyen dolgok igénytelenséget sugallnak, ami levon az egésznek az értékéből, még akkor is, ha a szándék jó. Amúgy hajrá, az ötlet jó.

 • User
  Dátum: 2020. december 15., 3:40
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kedves Szabolcs, árulja el nekem, mi a az a jégszikó, ahol szám(?) fiatalok megfordulni szoktak! Csak hogy fenn tudjam tartani az “általános digitális műveltségemet”. Névtelenül, ha megengedi.