Rászoruló nőknek gyűjtenek ismét

Rászoruló nőknek gyűjtenek ismét Kovászna megye

Újabb kampány indul Sepsiszentgyörgyön a rászoruló nők megsegítésére, most egy óvónő kezdeményezésére gyűjtenek piperecikkeket. Az adománytáskákat decemberig várják, majd januárban osztják szét.

Az ötletgazda Lőrinczi Réka óvónő, aki az interneten talált rá a világszintű kezdeményezésre, és úgy döntött, ő is gyűjtést szervez a rászoruló nőknek, hiszen az ilyen típusú segítségnyújtásból sosem elég. A Nem Luxustáska kezdeményezés nagy sikernek örvendett az interneten, egy gyűjtés Háromszéken is lezajlott, a cél pedig a nehéz körülmények között élő nők támogatása.

Lőrinczi Réka elmondta: nőként természetes számunkra, hogy megvan minden, amitől nőnek érezhetjük magunkat, és nem jelent gondot a higiéniai szerek, kozmetikumok megvásárlása, viszont vannak olyan nehézségek között élő nők is, akik nem tudnak megvásárolni alapvető termékeket sem. Ugyanakkor, ebben a helyzetben is fontos, hogy megőrizzék méltóságukat és nőiességüket, ebben pedig sokat segíthet egy különböző termékekkel felszerelt táska.

A nem luxustáskákba hat alapvető dolgot kérnek a szervezők: sampont, fogkefét, fogkrémet, dezodort, szappant és intimbetétet. A felsorolt termékek mellett egyéb is kerülhet a csomagba: parfüm, sminkkellék, hajbalzsam, de akár hajkefe vagy apróbb ruhanemű, fehérnemű is. Fontos, hogy minden termék új legyen – hangsúlyozta az óvónő.

A jótékonysági programhoz kapcsolódóan versmondó estet is szerveznek október 11-én a Tein Teaházban, ahol Csíki Hajnal verseit mutatják be, és ahová szintén várják a csomagokat. A táskákat egyelőre az Árvácska Óvodában és a Gödri Ferenc Általános Iskolában gyűjtik, de nyilvános gyűjtést is szerveznek az ősz folyamán, a sepsiszentgyörgyi tereken.

Az összegyűjtött táskákat a Salvatore Egyesület munkatársaival közösen osztják ki jövő év január elején.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások