Felhívás!

Ránk szakadt a hó!

Ránk szakadt a hó! Kovászna megye

Ránk szakadt a hó!
Háromszéken tegnap délre tettek minden utat járhatóvá, miután az úttestre dőlt fák miatt közel tíz órára leállt a forgalom a 11C jelzésű országúton, Torja és Bálványos között. A Kovászna megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi tűzoltók 75 kisebb-nagyobb útra dőlt fát daraboltak fel és távolítottak el.
Cristian Drincă, az Országos Útügyi Igazgatóság Kovászna megyei kirendeltségének vezetője elmondta, 30–40 centiméteres hóréteget kellett eltakarítaniuk az útszakaszról. Zágon és Zágonbárkány között is döcögött a közlekedés a hó miatt, de a többi országúton akadálymentes volt a forgalom. Drincă tájékoztatása szerint 400 tonna sót szórtak szét az utakra, és a saját gépeik mellé még 27-et béreltek. A tűzoltók arról tájékoztattak, hogy több településen összesen 850 fogyasztó maradt áramellátás nélkül, az Electrica szakemberei Bálványoson, Nagybaconban, Sugásfürdőn, Mikóújfaluban és Torján dolgoztak a hibák elhárításán.

Hétmillió euró felzárkóztatásra
A SEPSI – Helyi Akciócsoport Egyesület (Sepsi GAL Egyesület) a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériumánál meghirdetett támogatási kiírásra nyújtott be pályázatot városi területek rehabilitálása, valamint mélyszegénységben, kirekesztettségben élő lakosok felzárkóztatására. A fejlesztési tervet az Eurotop Consulting a SEPSI GAL Egyesület hat alapító tagjával (Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete, az ESÉLY Lelki Egészségvédő Egyesület, az Amenkha Romák Egyesülete, a gyulafehérvári Caritas-szervezet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Femild Bauinvest Kft.) közösen dolgozta ki és adta le 2017 novemberében, az országban elsőként. A projekt sikeres elbírálásban részesült, a Sepsi GAL Egyesület 7 millió eurót nyert a kivitelezésére. A fejlesztési terv Sepsiszentgyörgynek a projektben azonosított három marginalizált övezetében (Őrkő, Csíki negyed és Szépmező) infra­strukturális és humánerőforrás-fejlesztéseket határoz meg az elkövetkezendő 7 évre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 20., 0:13
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Aki Kézdin át készül valamerre, készüljön fel, bárhol megy még szekérútnál i s alábbvaló minőséget talál. Bokor tú! a munkatársai buktatják, sön nem is tur dóla. A másik tényező Bajusz se nagy diploma. Legyetek nyugottak.