Felhívás!

Ránk irányítják a reflektorokat

Ránk irányítják a reflektorokat Kovászna megye

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület jóvoltából szeptember 16–19. között mintegy húsz fővárosi újságírónak volt lehetősége közelebbről megismerkedni Kovászna város gyógyászati erőforrásaival, de a térség wellness-lehetőségeivel is. A szervezők azt remélik, hogy az itt felfedezett lehetőségeket föltétlenül másokkal is meg akarják ismertetni majd.

Kovásznát jelenleg elsősorban a nyugdíjasok és már valamilyen betegségben szenvedők keresik fel, a turisztikai forgalom nagy része nekik köszönhető, de szeretnék azt a még aktív és magasabb fizetőképességgel rendelkező vendégkört is idecsábítani, amelyik megelőzési célzattal venné igénybe a helyi egészségügyi szolgáltatásokat – tudtuk meg Godra Árpádtól, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetőjétől. Ezek is a fürdőváros természetes erőforrásaira alapoznak, a gyógyvizekre, mofettákra, jó levegőre, de nem nélkülözhetik azt a fajta tudományosságot, amit a Dr. Benedek Géza Szívkórház és a Kovászna-módszer jelent.

A modernebb köntösben eladott szolgáltatásoknak már csak azért is jövője lehet a fürdővárosban, mert az ülő életmódnak, a képernyők előtt eltöltött sok órának, a zsírgazdag étrendnek és a stressznek betudhatóan egyre fiatalabb korban jelentkeznek a szív- és érrendszeri betegségek, másrészt a prevenció végső soron mindig kifizetődőbb, mint a betegség kezelése. Az újságírók ezért orvosi konzultáció után személyre szabott kezelési módszereket is kipróbálhattak a kórházban, a mofettákon és az ásványvizes fürdőkön kívül például gyógymasszázst, elektro-, magneto- és kinetoterápiát is.

Amikor az itt eltöltött vendégéjszakákról van szó, sokat nyom a latban az is, milyen más szórakozási lehetőségek adódnak a környéken, amelyek az aktív korúakat is megszólítják. E tekintetben ugyan még nem elegendő, de egyre több lehetőséget kínál a fürdőváros környéke: kijelölt útvonalakon lehet túrázni, egyes szállodák (Clermont, TTS) már a nordic walkingot mint sportolási lehetőséget is beépítették kínálatukba.

Az újságírók programjának részét képezte még a zabolai Mikes-kastély látogatása, amely a „megélt történelem” egyik zászlóshajója, de a spa-wellness lehetőségeket felkínáló programból nem maradhatott ki a Bálványos Grand Hote, illetve a hatolykai mofetta és borvizes fürdő sem. Sőt, a népi feredők sem, amelyek közül ugyan több sajnálatosan leromlott állapotban leledzik, de az Apor-lányok feredője éppen a napokban újult meg az önkéntes munkának köszönhetően, így azt is megtekinthették.

A szervezett látogatás eredményét, az ennek nyomán megjelenő cikkeket, videókat, online megjelenéseket, a közösségi médiában felbukkanó tartalmakat, az erre kapott reakciókat az a médiaügynökség szemlézi, összesíti, amelyik előzetesen segített a háromszéki szervezőknek megtalálni a spa-wellnes, lifestyle szaksajtó legbefolyásosabb képviselőit. Nem véletlenül ezek 95%-a nő, hiszen „alapvetően a gyógyászat és a szállodaipar egy feminin ipar, ha e tekintetben megszólítunk egy piacot, akkor a hölgyeken keresztül kell megszólítani”, magyarázta Godra Árpád.
Végső soron azonban az itt eltöltött vendégéjszakák számának növekedésén lehet mérni a hatást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.