Felhívás!

Bőséges kultúrlakoma

Bőséges kultúrlakoma Kovászna megye

Mindent összevéve elégedettek lehetnek a sepsiszentgyörgyi Őszi vásár és kultúrszüret szervezői: minden műsorszám megtalálta a maga közönségét, a vásárosok a vásárlókat, és az ég kegyesen visszatartotta a beígért esőt. Két nagyszerű koncert közé zárva számos intézmény programjából alakult ki az a kavalkád, ami egy jól sikerült őszi sokadalom jellemzője.

A kultúrszüret csütörtök délután kezdődött a huszadik születésnapját ünnepelő Folker együttes koncertjével. Már felnőttek azok a gyermekek, akiknek először szóltak a dalok, de most is akadtak apróságok a nézőtéren, akiknek István Ildikó és Benkő Éva megfoghatta a kezét, hogy belevarázsolja őket a népzene örvényébe.

Innen tovább pedig már nem volt megállás a szentgyörgyieknek sem: a színházban egy rendezői miniévad keretében csak most látható vendégelőadások, a könyvtárban alkalmi kávéház és a múlt századelőn született művek felolvasóestje, az Erdélyi Művészeti Központban egy képzőművészeti seregszemle Ösztön címmel, a vadászati múzeumban a TransNatura Fotóklub hét év termésének legjavát felvonultató természetfotók szerepeltek a kínálatban. A főtéren a Liszt Intézet (volt Magyar Kulturális Intézet) által szervezett, Tordai Hajnal nevével fémjelzett, a XX. század elejét idéző jelmezek parádéja, majd a vasárnap esti tűzzsonglőr-előadás, végül a Kaláka együttes költészetet és zenét szeretettel és hozzáértéssel összeolvasztó koncertje kényeztette a városlakókat.

Mindez maximális nyitottságot és befogadóképességet követelt, csak az jelentett olykor nehézséget, hogy időt, életidőt találjunk a programokhoz. De ahogy a szervezők kitettek magukért, az ember is igyekezett megtisztelni magát azzal, hogy táplálta életkedvét, testét, lelkét és szellemét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.