Felhívás!

Rangsorolták az iskolákat

Az admitereliceu.ro portál ismét rangsorolta a romániai középiskolákat a kilencedikes diákok felvételijegyei, illetve a végzősök által az érettségi vizsgán elért eredmények alapján. A top 100-ban nem szerepel háromszéki iskola.

Országos szinten a rangsor első helyén a fővárosi, első kerületi Sfântul Sava Nemzeti Kollégium áll, ahol a legmagasabb képességvizsga-eredmény a 9,82-es átlag volt idén, míg az érettségin a legnagyobb jegy a 9,24. Az iskolában az érettségi átmenési arány 99,25 százalékos volt 2019-ben. Második helyen a Jászvásári Nemzeti Kollégium áll, ahol a nyolcadikosok esetében 9,72 az átlag, míg az érettségin 9,43 ez a szám, az átmenési arány pedig száz százalékos. Harmadik helyen a bukaresti Gheorghe Lazar Kollégium áll, ahol 9,81 a legjobb átlag a nyolcadikosok esetében, az érettségi átmenési arány pedig 99,64 százalék, 9,27-es átlag médiával.

Kovászna megyei tanintézmény nem került be a legjobb száz iskola közé, a megyében első helyen a Székely Mikó Kollégium áll, országosan pedig a 156. Ez azt jelenti, hogy tavalyhoz képest 19 helyet rontott az országos listán a Mikó. Az iskolában a nyolcadikosok átlaga 8,49 volt, az érettségizőké pedig 7,95. Az átmenési arány az érettségin idén 96,63 százalék volt.

Második helyen a megyében a Mikes Kelemen Főgimnázium áll, az iskola 18 helyet javított a listán 2018-hoz viszonyítva. A nyolcadikos vizsgázók átlagjegye itt 8,13 volt, a végzősöké pedig 7,28. Az érettségi átmenési arány a líceumban 92,05 százalékos volt idén.

Harmadik helyezett a bodzafordulói Mircea Eliade Elméleti Líceum, amely országosan a 254. a listán, jelentős helyeket csúszva vissza tavalyhoz képest, amikor a 216. volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.