Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Presbiteri találkozó Zalánban

Presbiteri találkozó Zalánban Kovászna megye

A zaláni református gyülekezet imatermében zajlott május 18-án, szombaton az oltmenti gyülekezetek presbitereinek körzeti találkozója. Az évente megszervezett összejövetel célja az egyházi képviselők töltekezése, „lelki karbantartatása” és tapasztalataik megosztása.

Hirdetés
Hirdetés

A zaláni és a kálnoki református egyházközségek presbitériumainak szervezésében, valamint a Sepsi Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége támogatásával tető alá hozott eseményen Sepsibükszád, Mikóújfalu, Málnásfürdő, Málnás, Oltszem, Zalán, Sepsibodok, Kálnok, Sepsikőröspatak és Árkos presbiterei vettek részt. A találkozó ez alkalommal is istentisztelettel vette kezdetét, Szász István helyi lelkész igehirdetését követően a jelenlevők Tóth Anna kálnoki lelkipásztor A presbiterek erőforrásai című előadásából merítkezhettek.

Mint kiemelte, a sokrétű presbiteri szolgálatot nagyban meghatározza az, hogy az illető mennyire van összhangban környezetével, családjával, Istennel és küldetéstudatával. „Viseljetek gondot magatokra… Csak az tud adni, akiben van belső tartalék, lelki erőforrás” – fogalmazott.

Székely István, a Sepsi Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének elnöke az esemény kapcsán elmondta, minél több olyan alkalmat szeretnének biztosítani a presbitereknek, ahol a találkozás mellett megoszthatják egymással tapasztalataikat, ötletelhetnek, lelkiekben feltöltődnek, mindennek összességében az anyaszentegyház és a gyülekezetek előremozdítása a célja. Az eseményt Szigyártó András kálnoki gondnok erre az alkalomra írt saját költeményének felolvasása, illetve tartalmas, jó hangulatú beszélgetés zárta. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük