Hirdetés
Hirdetés

Postaként is működtették a vegyesüzletet, ahol hitelért is lehetett „vásárolni”

Postaként is működtették a vegyesüzletet, ahol hitelért is lehetett „vásárolni” Kovászna megye

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal a rendőrséggel karöltve ellenőrzött egy bölönpataki, kereskedelmi rendeltetése mellett postai funkcióval is „felruházott” egységet, ahol a hitelre adott élelmiszer és ital árát a nyugdíjakból és a szociális segélyekből vonták le a működtetők.

 

Az illetékes szervek egy feljelentés nyomán végeztek ellenőrzést a vegyesboltban. A panasz szerint ugyanis a tulajdonos – egyben a település postása – felesége és lánya a boltban végezte a „hivatali teendőket”:

 

ott kézbesítették a nyugdíjszelvényeket, szociális segélyeket és a leveleket is, ahelyett, hogy azokat az arra jogosultaknak otthonában adták volna át.

Ez azonban nem volt minden, a boltot adminisztráló család tagjai ugyanis hitelbe is adtak élelmiszert és italt a vásárlóknak, és azok árát visszatartották a szociális segélyre jogosultak, illetve nyugdíjasok járandóságából.

A kereskedelmi egység tulajdonosát a fogyasztóvédelem 2000 lejre bírságolta, az ügyben a rendőrség vizsgálódik – áll a háromszéki fogyasztóvédelem közösségi oldalán megosztott közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 31., 18:34
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Hogy nem törvényes az biztos, de így mindenki éldegélt egyik napról a másikra. A polgár megkapta a pénzét helyben, az állam megkapta az ÁFA és az adó részet, az üzletnek forgalma volt, 3 ember dolgozott és nem a segélyre várakozott.

 • User
  Dátum: 2023. május 31., 21:52
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Lassan melyik faluban van posta?!
  Kézdin is csak közben volt 1 időben!
  Falun nem azt kérdezik, h készpénz vagy kártya, hanem ott a füzet is😎
  Ha nem kamatra adta és tisztességes árakat használt, kinek fáj?!
  A sok ingyenpénzt kéne eltörölni: szocsi, pályázati pénzek, segélyesek, speciális nyugdíjak!!!! Rögtön rend lenne ebben a qwa országban!!!!

 • User
  Dátum: 2023. június 1., 21:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nem kis baj származik a burjánzó befizetési tanácsokból. Ha meglopnak fizető kártyával, nem tudod igazadat bizonyítani. Őket megvédi a pihenő számítógép, téged a kegyelmes és jo Isten.