Felhívás!

Polgármester-találkozó Ozsdolán

Polgármester-találkozó Ozsdolán Kovászna megye

Csütörtökön Ozsdola adott otthont a kézdiszéki polgármesterek szokásos havi találkozójának. A rendezvényen, ha már éppen a megyében járt, Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is tiszteletét tette – a megye politikai elitjének társaságában.

Kelemen az országos politika jelenlegi helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket, kiemelve: legfontosabb célkitűzésük a jogállamiság visszaállítása, ami a hatalmi ágak újbóli szétválasztását jelenti. „A parlament hozzon törvényeket, és ellenőrizzen, a kormány kormányozzon, az igazságszolgáltatási és bűn­üldöző szervek pedig csak azzal foglalkozzanak, ami a dolguk, és egymástól függetlenül” – hangsúlyozta.
Forró Béla, a Benji Állatvédő Egyesületet alelnöke arra figyelmeztetett, nem helyes az, ha a kézdivásárhelyi kutyamenhely működtetéséhez, illetve a kézdiszéki kóborkutya-probléma megoldásához csak egy-két polgármesteri hivatal járul hozzá (a kézdivásárhelyi önkormányzat például évi 30 ezer lejjel), mert hiába fogják be adott helyen az ebeket, ha a „szomszédból utánpótlás érkezik”. Megállapodtak, minden községi önkormányzat külön szerződést köt az egyesülettel. Pál Olivér hagyományőrző huszárhadnagy egy nyári hagyomány­őrző és ismeretterjesztő tábor megszervezéséhez kért támogatást – erre még visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.