Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piros tojás is kapható

Drágább a piac húsvét előtt, mint tavaly, termékekből azonban nincs hiány. A bárányt csak péntektől árusítják, ugyanazon az áron, mint tavaly.

Széles a kínálat a sepsiszentgyörgyi központi piacon húsvét előtt: zöldségek, gyümölcsök, dióbél, házi tojás, házi bor és más finomságok várják a vásárlókat. Egy asztalnál piros tojást is kínálnak, így azzal sem kell bajlódni az ünnep előtt. A házi tojás darabja 1,5 lej, a már megfestett tojásokat 2 lejért kínálják. A dióbél kilója 30 lej, a mák 35 lej – ezeket a termékeket keresik most leginkább. De reszelt torma is kapható 12 lejért egy kisebb befőttesüveggel, cékla 10 lejért, havasi méz pedig 25 lejért a nagy üveggel.
A zöldségek ára visszaesett az előző napokhoz képest: a friss zöldhagyma kötése 2,5 lej, a reteké 3, de néhány helyen két kötést adnak 5 lejért. Leginkább a krumpli drágult, kilója 3 lej a piacon. A vöröshagyma kilója 5 lej, míg a fehérhagymáért 4 lejt kérnek az árusok. A spenót kilója 10 lej, a friss saláta darabja 3–5 lej között mozog, de medvehagyma is kapható, kötése három lejért. A paradicsom és uborka még külföldről származik, az olasz paradicsom kilója 12–15, míg az uborkáé 10–12 lej.

Hirdetés
Hirdetés

A piac húscsarnokában főként disznóhúst keresnek a vásárlók, illetve sonkát, császárszalonnát és kolbászt. Bárányt csak nagypéntektől lehet kapni – közölte a piacot működtető Tega Rt. Idén öt asztalnál lehet majd beszerezni a bárányhúst, 25 lejért kilóját, ami olcsóbb lesz, mint a szupermarketekben, ahol 30 lej kilója. A húsárusok mellett a tejtermék-előállítók is kínálják a friss árut: a friss sajt és orda kilója 18 lej, a juhtúró kilója pedig 15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük