Felhívás!

Pimasz tolvajok

„Egyszerűen kisétálnak a ruhákkal, netán magukra öltik a sajátjuk alá” – számoltak be lapunknak a legújabb módszerekről. A helyszínen beigazolódott a jelenség, viszont, sajnos, ezúttal is elmaradt a rendőrségi értesítés.

A sepsiszentgyörgyi turkálókban – és nemcsak – egyre pimaszabb tolvajok fordulnak meg, akad, aki saját ruhája alá öltözik fel, aztán illedelmesen köszönve lelép, és csak a próbafülkében logó üres vállfa jelzi, hogy megint loptak, de lapunk szemtanúja volt olyan esetnek is, amikor egy jól öltözött, középkorú pár egyszerűen kisétált a ruhákkal. Az eladó ugyan iparkodott jobb belátásra bírni őket, és rájuk szólt, hogy a ruhákat le kéne tenni, ám ezek – mit sem törődve a hangos szóval – egyszerűen elsétáltak, és még azzal sem törődtek, hogy az eladó az ajtóból, az utcán kiabál utánuk. Érdeklődésünkre az elárusító kifejtette, esze ágában sincs riasztani a rendőröket, inkább szól a főnöknek, hogy megint meglopták, legrosszabb esetben fizetéséből kiteszi azt a pártíz lejt, mintsem „komplikálja az életét a jelentéssel”.
Tolvaj-Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, idén mindössze három hasonló feljelentést jegyeztek fel (mindegyik esetben utólag azonosították, elkapták a tolvajt, és a kár is megtérült), ugyanakkor ezúttal is hangsúlyozta, fontos a panasztevés.
– A tulajdonosoknak tanácsos kamerákkal felszerelni üzleteiket. Az eladó pedig ilyenkor igyekezzen minél hamarabb riasztani a rendőrséget, és részletes leírást adni az illetőről, hogy tetten érhessék. Fontos, hogy tudatosuljon azokban, akik hajlamosak a lopásra, hogy bármikor lebukhatnak, felelősségre vonhatják őket. A törvénysértést kártól függetlenül jelezni kell – összegzett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.