Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Perben Góliáttal

Perben Góliáttal Kovászna megye

Bátor és remélhetően követésre inspiráló gesztussal a sepsiszentgyörgyi Dr.Fit edzőterem tulajdonosa, Dan Damian üzletember beperelte a kormányt, mert a járványügyi megszorítások ismét bezárásra kényszerítették a fitnesztermeket.

Hirdetés
Hirdetés

Az intelligens technológiára alapozó sepsiszentgyörgyi edzőterem tavaly szeptemberben nyílt meg a Sugás áruház legfelső szintjén, közel egymillió eurós befektetéssel. Azóta több száz kliense van, viszont kétszer is fel kellett függesztenie tevékenységét a koronavírus miatt.

A felperes, Dan Damian, akit Vidican Vlad ügyvéd képvisel, a bukaresti törvényszéken támadta meg az edzőtermek bezárását elrendelő közigazgatási dokumentum vonatkozó pontját, annak érvénytelenítését kéri: a március 25-i keltezésű 348-as kormányhatározatról van szó, amely a zárt terekben működő termek tevékenységének felfüggesztését rendeli el a 4 ezreléknél nagyobb incidenciájú településeken.

Ugyanakkor a pert indító vállalkozó azt is nehezményezi, hogy a megszorító intézkedéseket nem tanulmányokra és számokból levont következtetésekre alapozva, továbbá nem a fokozatosság elvét figyelembe véve alkalmazzák, hanem diszkriminatív és észszerűtlen módon, mert a plázák, bevásárlóközpontok, wellness-központok továbbra is működhetnek, illetve működhettek az elmúlt év folyamán az említett incindenciát meghaladó városokban (anélkül, hogy bárhol is fertőzési góc alakult volna ki bennük).

Hiteles tanulmányra hivatkozva jelenti ki, hogy az edzőtermekben a 100 ezer főre eső fertőzések száma mindössze 0,78, a 4 ezrelékes küszöböt pedig véletlenszerűen kijelöltnek minősíti. Az indoklás hivatkozik az Európai Unió tanácsának sportra vonatkozó ajánlására is, kiemeli a testedzés
hatását az immunrendszerre, a fizikai és mentális egészségre, mely igen felértékelődött a világjárványban. Az elmúlt napok maszk és megszorítások elleni tüntetéseire hivatkozva pedig kijelenti, az edzőtermek képesek a frusztrációk, negatív érzelmek és gondolatok elűzésére, eloszlatására.

Az üzletember lapunknak elmondta, reméli, hogy többen is követik példáját – hogy beperelik a kormányt –, mert minél többen vannak, annál nagyobb az esélyük a sikerre. Temesváron már szintén megtette valaki, aki pedig még vállalkozna erre, annak hajlandók segítséget, információt adni azért, hogy mások számára leegyszerűsíthessék a folyamatot.

Ugyanakkor igaz az is, hogy a Dr.Fit az átlagnál performánsabb edzőterem, hiszen minden számítógépvezérelt, a fertőtlenítés pedig több fronton folyik, a padlókat, eszközöket fertőtlenítőszerrel mossák, a levegőt pedig több rendszer is szűri, hogy a por (s a rátapadó vírusok) ne terjengjen. Ezt nem minden hasonló profilú egység mondhatja el magáról, de a szabályok alól nincs kivétel.
A per azonban heteket vagy hónapokat is eltarthat… 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. április 11., 3:47
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Azaz dögöljön meg a szomszéd kecskéje, igaz?
   Ha mindenki ezt tenné, mármint kiállna a megsértett jogaiért, nem tennék velünk ezt …
   Na de könnyebb kritizálni…