Felhívás!

Pénz a végzősöknek

Kovászna város önkormányzata idén is érdemdíjjal és vele járó pénzösszeggel jutalmazza a Kőrösi Csoma Sándor Líceum azon végzős diákjait, akik tanulmányi eredményeik mellett az iskolán kívül is kimagasló tevékenységet folytattak.

Kopacz Levente RMDSZ-es tanácsostól, a 2010 óta létező érdemdíj kezdeményezőjétől megtudtuk: a testület 2000 lejt különített el erre a célra, 500-500 lejes juttatást kap az elbírálás során legnagyobb pontszámot elért négy diák.

Az iratcsomónak tartalmaznia kell: az önéletrajzot, a személyi igazolvány másolatát, szándéknyilatkozatot, a tanulmányi eredmények igazolását, a különféle versenyeken, olimpiákon elért helyezések bizonylatának másolatát, civil szervezetek által kibocsátott ajánlást, továbbá minden olyan más dokumentumot, melyek igazolják az iskolán kívüli tevékenységeken való részvételt. A magyar nyelvű oklevelek vagy ajánlások hátoldalára fel kell tüntetni egy rövid, román nyelvű tájékoztatót is.

Előnyben részesítik azokat, akik olimpiákon, tantárgyversenyeken vettek részt. Nemzetközi megmérettetésen elért első helyezésért 50 pont jár, míg az iskolán kívüli rendezvényeken szervezőként való részvétel eseményenként 5 pontot ér. A helyi közéletben való tevékenységet a civil szervezetek által kibocsátott ajánlólevéllel igazolhatják, ajánlásokként 5 pontot kapnak. Ugyancsak pontozzák a líceumi tanévekben szerzett tanulmányi eredményeket (9–11. osztályos általános). Nem pontozzák a helyi vetélkedőkön elért, valamint a gimnáziumban szerzett eredményeket.
Az iratcsomókat pénteken 13 óráig tehetik le a polgármesteri hivatal iktatójába vagy a líceum titkárságán. A pályázatokat május 5-ig értékelik, a díjakat a ballagási ünnepségen adják át.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.